Scrie...

RELATII SI SEX

Prietenia costa. Aflati cat!

Share

O relatie de prietenie nu este tocmai ieftina, conform unui nou studiu realizat de CouponCabin.com care sustine ca 20% dintre adulti cheltuie in medie cel putin 500 de dolari pentru a cumpara cadouri pentru prieteni, in fiecare an, transmite LiveScience.

Mai mult decat atat, aproape o treime dintre adulti cheltuie mai multi bani pentru prietenii lor decat cheltuie prietenii lor pentru ei.

Acest studiu dezvaluie faptul ca relatiile dintre prieteni pot deveni foarte usor incordate din cauze financiare. Mai mult de unul din cinci adulti s-a simtit presat sa tina pasul cu prietenii sai in ceea ce priveste banii cheltuiti pentru iesiri in oras, stil vestimentar si decorarea casei. Aproximativ 20% dintre adultii americani si-au pierdut cel putin un prieten din cauza unei dispute legate de bani.

Casatoriile sunt domeniul care ii poate face pe prieteni sa piarda o adevarata avere, conform studiului, iar peste 20% dintre participantii la studiu au sustinut ca au fost nevoiti sa refuze o invitatie la nunta cel putin o data, pentru ca nu-si puteau permite prezenta.

Insa, daca banii pot ameninta o prietenie, timpul petrecut alaturi de prieteni si sinceritatea functioneaza ca un liant puternic. Nu mai putin de 35% dintre cei intervievati sustin ca isi petrec peste 15 ore pe luna alaturi de prieteni, ceea ce-i ajuta sa treaca peste inconvenientele legate de bani. De asemenea, recunoasterea sincera a problemelor legate de bani, intre prieteni, pot duce la intarirea relatiilor.

Acest studiu a fost realizat pe un esantion reprezentativ de peste 2.200 de americani cu varsta de peste 18 ani.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *