Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Radacina de untul pamantului: remediu impotriva reumatismului

Share

Radacina de untul pamantului (Tamus communis) a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri ca un antireumatic cu actiune rapida si puternica.

Planta contine oxalat de calciu, o substanta otravitoare pentru organismul uman. Sub nici o forma, preparatele din aceasta planta nu se consuma intern. in prezent, se studiaza efectele ingerarii plantei, ca diuretic si antiastmatic, dar deocamdata nu se stie cantitatea de planta la care organismul uman rezista. De aceea, in scop medicinal, se foloseste acum doar radacina si numai pentru uz extern.

Substantele din radacina de untul pamantului actioneaza sinergic si au efect in combaterea durerilor reumatismale, acute sau cronice, lombosciatica, spondiloza cervicala, ciocuri sau monturi osoase, sinuzite frontale si maxilare, carcei, dureri musculare, articulare, de menisc, degeraturi, artrita, artroze, umflaturi si vanatai, varice, eczeme uscate.

Cea mai utilizata forma de preparare a remediilor din untul pamantului este tinctura: se va macera radacina, uscata si maruntita, in alcool de 70 grade sau spirt medicinal, timp de 5 zile, la loc intunecos. Se va folosi decantatul astfel obtinut pentru masaj. La terminarea decantatului, peste radacina ramasa se poate pune din nou alcool sau spirt si, de data aceasta, se macereaza timp de 15-20 de zile.

Alifia se obtine din pasta de radacina in amestec cu lanolina, uleiuri vegetale sau animale. Se aplica in strat subtire, cu masaj, pentru a favoriza absorbtia pe locul afectat.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *