Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Reducerea consumului de sare afecteaza inima!

Share

Reducerea consumului de sare v-ar putea face mai mult rau decat bine, crescand nivelul unor substante nocive pentru inima, avertizeaza cercetatorii britanici.

National Health Service sustine ca o dieta bogata in sodiu poate provoca tensiune arteriala ridicata, iar guvernul britanic a apelat la o campanie pe termen lung pentru a sublinia riscurile pentru sanatate. Insa cercetatori de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o noua ipoteza, potrivit careia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienti cu probleme cardiace.

O evaluare a 67 de studii precedente ce au avut in vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveala faptul ca un aport redus de sare la dieta zilnica a provocat o crestere de 2,5 procente a nivelului colesterolului si o crestere de 7 la suta a nivelului de grasime corporala ce poate cauza cheaguri de sange.

De asemenea, s-a constatat ca modificarea dietei a facut ca ficatul sa elibereze o cantitate mai mare de renina si de aldosteron, asociate cu o tensiune arteriala ridicata. „O crestere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular”, a subliniat cercetatorul-sef, doctorul Niels Graudal. El a recomandat ca, in loc ca oamenii sa reduca sarea, sa renunte la fumat, sa reduca consumul de bauturi alcoolice si sa slabeasca.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *