Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Remedii naturale pentru litiază renale şi pietre la rinichi

Share

În combaterea litiazei renale se utilizează un amestec din 10 ml ulei de porumb şi 500 g miere, în care se adaugă 4 albuşuri de ou bătute spumă. Se ia o linguriţă, dimineaţa, înainte de masă.

Calculii renali se pot elimina cu următorul remediu: se prepară mai întâi ceai de brusture (decoct din 2 linguri rădăcină mărunţită la 500 ml apă), apoi ceai de turiţă mare (o lingură de plantă uscată se opăreşte cu 500 ml de apă clocotită). După răcire, cele 2 ceaiuri se amestecă. Se bea întreaga cantitate, porţionată, în timpul unei zile. Cura se ţine timp de 4 zile la rând, în care nu se mănâncă alimente care conţin calciu.

Tot în cazul pietrelor la rinichi, fitoterapia recomandă fiertura din seminţe de ovăz, 6 linguri de seminţe la 1 l de apă. Se fierbe amestecul până se înmoaie foarte bine toate seminţele. Se fierbe până când rămân 3 căni de ceai. Se bea întreaga cantitate în 2 reprize, înainte de micul dejun şi de cină.

Nucile sunt recomandate celor care au afecţiuni renale sau care au pietre la rinichi, deoarece tonifică rinichii şi îi ajută să funcţioneze bine. În plus, nu uitaţi să beţi, zilnic, 3 l de lichide, din ceaiuri depurative, sucuri de legume şi fructe.

Depunerile de uraţi, oxalaţi, fosfaţi sau săruri de calciu au ca efect inflamarea căilor urinare. Acest neajuns poate fi înlăturat cu ajutorul tincturii de ceapă: se pune la macerat, timp de 10 zile, o ceapă decojită, bine mărunţită, în 100 ml de alcool. După acest interval, se filtrează şi se iau 2 linguriţe pe zi, înainte de masa de prânz şi de culcare, în tratamente de lungă durată.

Un alt remediu este decoctul din rădăcină de osul iepurelui. Se obţine dintr-o lingură de pulbere de rădăcină la o cană cu apă. Se fierbe la foc mic, timp de 20 de minute, apoi se strecoară. Doza zilnică este de 3 căni de ceai călduţ. La fel de eficientă este şi infuzia de pir, câte 3 căni/zi.

De asemenea, sucul proaspăt al ridichilor negre de iarnă dizolvă şi elimină în multe cazuri piatra renală. Pentru a obţine acest efect, se consumă zilnic, timp de 1-2 luni, câte 100 ml în prima săptămână, apoi câte 200-400, iar în ultima săptămână se bea câte 100 ml/zi, între mese. Cei cu anumite afecţiuni la stomac şi la intestine nu ar trebui să consume suc de ridichi.

Este foarte recomandat şi un decoct din două părţi troscot, o parte sunătoare şi o parte flori de gălbenele. Se fierbe amestecul de plante 10 minute, se lasă apoi la infuzat 2-3 ore şi se bea de 2-3 ori/zi: dimineaţa câte un pahar, iar după aceea câte o jumătate de pahar. Durata acestui tratament este de 2 luni.

Pietrele şi nisipul la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul unui amestec de suc de morcovi şi castraveţi.

De asemenea, se poate bea sucul de la o lămâie cu o jumătate de pahar de apă fierbinte. Se repetă acest lucru de câteva ori pe zi şi, după câteva zile, se va observa rezultatul.

Pietrele la rinichi se tratează şi cu ajutorul infuziei din rădăcini de urzică sau seminţe de urzică. Se administrează de fiecare dată câte 2-4 g de infuzie. De asemenea, se pun la uscat mărar, mentă, mătase de porumb şi pătlagină. După ce s-au uscat, se pisează mărunt, se amestecă şi se fierb ca un ceai; o mână de plante se pune la un litru de apă; se bea câte o jumătate de pahar, de 3 ori/zi, înainte de masă. În cazul pietrelor, nu aveţi voie să mâncaţi condimentat sau sărat.

Tag
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul