– pentru 4 portii –
Calorii 460
Proteine 17 g
Carbohidrati 54 g
Grasimi 21 g
200 g de spanac
400 g de broccoli congelat
un catel de usturoi decojit
doi dovlecei medii
doua rosii medii curatate de pielita
350 g de spaghete integrale
cateva frunzulite de busuioc proaspat
o lingurita de suc de lamaie
doua lingurite de muguri de pin
dare si piper
ulei de masline extravirgin
50 g de branza parmezan data prin razatoare
1. Puneti un vas mare de apa, cu un pic de sare, la fiert.
2. Intr-un vas rezistent la microunde puneti spanacul, broccoli, usturoiul si o ceasca de apa. Puneti la microunde si lasati 3-5 minute pana cand broccoli se dezgheata complet, iar spanacul se inmoaie. Scurgeti apa si lasati sa se raceasca.
3. Intre timp, curatati dovleceii de coaja si-i taiati in fasii subtiri. Taiati si rosiile in cubulete. Puneti dovleceii si rosiile pentru cateva minute intr-o tigaie cu o picatura de ulei si lasati-le sa se prajeasca putin.
4. Fierbeti pastele.
5. Puneti amestecul de broccoli racit, busuiocul, sucul de lamaie, mugurii de pin, cate un sfert de lingurita de sare si de piper intr-un blender si formati o pasta omogena (pesto). Adaugati un pic de ulei si parmezanul.
6. Impartiti cantitatea de spaghete in 5 farfurii, apoi adaugati chiftelute si sos in fiecare. Adaugati patrunjel maruntit si parmezanul ramas.
7. Scurgeti bine pastele si adaugati dovleceii, rosiile, pesto si ¼ lingurita sare.