LOADING

Scrie...

Reumatologia si durerile cervicale

Share

Durerea de cap de origine cervicala este una dintre cefaleele cel mai frecvent intalnite. Ea apare la orice varsta, mai ales la femei, in una sau ambele zone laterale ale craniului.

Durerea pleaca din zona gatului, mai exact din zona vertebrelor cervicale si iradiaza spre cap, tample, arcadele sprancenelor si, de multe ori, spre omoplati ori muschii trapezi. Gatul este dureros si, uneori, teapan. La palpare exista puncte sensibile la nivelul cefei, tamplei, al extremitatii interne a sprancenei sau o contractie a muschilor trapezi. Cefaleea apare din cauza unor posturi inadecvate, cum ar fi statul asezat cu capul inainte in fata unui ecran de computer, traumatisme cauzate de diverse accidente sau manipulari facute prost la nivelul gatului, statul in curent, frig si umiditate crescuta, oboseala si chiar stres. Mai intervin si factori agravanti, cum sunt tulburarile de vedere, ale articulatiilor maxilarului, infectiile dentare sau ORL. Pentru eliminarea efectelor dureroase ale cefaleei, foarte utile sunt sedintele de acupunctura si chiar masajul local efectuat de un specialist in domeniu.

Tratamentul cel mai eficace si cel mai rapid se bazeaza pe „injectii locale cu un amestec de antiinflamatorii si un anestezic local”. Vindecarea este imediata si, in multe cazuri, este de ajuns repetarea acestor injectii de 2-3 ori la un interval de 15 zile pentru ca durerile cervicale si cefaleea sa dispara definitiv.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *