Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Ridichea neagra ajuta in eliminarea pietrelor de la fiere

Share

Un remediu la indemana oricarui om care sufera de calculoza sau litiaza biliara este ridichea neagra – Raphanus sativus.

Consumata ca atare sau preparata sub forma de salate sau suc, ridichea neagra are proprietatea de a marunti „pietrele” formate in vezicula biliara sau in caile biliare, precum si de a usura eliminarea lor.

Se recomanda sucul obtinut prin trecerea ridichilor negre, dupa ce acestea au fost curatate de coaja, prin razatoare, masina de tocat carne sau storcatorul electric. Se dilueaza sucul cu apa in proportii egale si se bea 100 ml preparat in prima seara, la culcare. In zilele urmatoare, se creste cantitatea, ajungand dupa 6 saptamani la 400 ml/zi. Nu se recomanda persoanelor care sufera de gastrita hiperacida.

Un alt remediu este din 250 ml suc de ridiche neagra amestecat cu jumatate de pahar de miere de albine, din care se consuma, zilnic, 4-5 linguri, intre mesele principale. Efectul este de maruntire a pietrelor, de eliberare a lichidului biliar (bilei) precum si de ameliorare a durerilor.

Acelasi remediu se poate obtine daca scobim o ridiche neagra in interior si umplem scobitura cu miere. Se lasa vreo 7 zile, in asa fel ca mierea sa „traga” principiile active, devenind aproape lichida. Se consuma 4-5 linguri/zi din acest lichid, intre mese.

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *