Scrie...

SANATATE

Risc de obezitate dacă mănânci „cât pentru doi” în timpul sarcinii

Share

Mâncatul „cât pentru doi” în timpul sarcinii ar putea lăsa femeile cu multe kilograme în plus pentru toată viața, relevă un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Bristol.

Femeile care iau multe kilograme în plus în timpul sarcinii riscă să sufere de obezitate și de alte probleme de sănătate, precum hipertensiune arterială, mai târziu pe parcursul vieții.

Noile informații aduse de studiul realizat de oamenii de știință de la Universitatea Bristol se adaugă la celelalte dovezi în legătură cu efectele negative ale surplusului de greutate în timpul sarcinii. Deși creșterea în greutate în timpul perioadei de graviditate este un lucru natural pentru că bebelușul se dezvoltă, cercetătorii sugerează că excesul de kilograme reprezintă un risc atât pentru copil, cât și pentru mamă.

Oamenii de știință recomandă ca în primele 6 luni de sarcină cele 1.940 de calorii necesare pe zi unei femei să nu se schimbe, deci un surplus de alimente nu este necesar. În următoarele trei luni, femeia însărcinată are nevoie doar de 200 de calorii pe zi în plus – echivalent cu o salată de fructe sau un iaurt.

Potrivit studiului, femeile care câștigă mai multe kilograme decât este recomandat în timpul sarcinii sunt supuse unui risc de trei ori mai mare de a avea probleme cu greutatea sau de a deveni obeze 16 ani mai târziu.

Echipa de la Universitatea Bristol a monitorizat 3.877 de mame din vestul Angliei în timpul sarcinii și 16 ani mai târziu. Rezultatele studiului au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *