Scrie...

SANATATE

Salinoterapia – solutia pentru copii mai rezistenti si mai puternici

Share

Bolile respiratorii constituie o adevarata problema in randul copiilor, atat din cauza prevalentei ridicate, cat si a riscului de evolutie spre boli cronice bronhopulmonare.

Cu toate progresele inregistrate in tratamentul medical al bolilor bronhopulmonare, lipsa de eficienta si posibilele reactii toxice la medicamente fac necesara includerea terapiilor alternative, nemedicamentoase, in tratamentul integrat al copiilor cu boli respiratorii.

Numeroase studii clinice au demonstrat ca salinoterapia (haloterapia) are un efect pronuntat anti-mucolitic si de drenaj, exercitand o actiune stabilizatoare si reglatoare asupra variatelor mecanisme de aparare locale si generale ale organismului.

Salinoterapia reprezinta astfel o metoda cu o eficienta foarte ridicata in prevenirea si tratarea bolilor aparatului respirator, fiind in acelasi timp lipsita de reactii adverse.

In prezent, Terra Centrum este singura salina terapeutica din Iasi in constructia careia au fost respectate toate normele si toti parametri necesari pentru ca terapia sa fie eficienta.

Studiile au demonstrat ca salinoterapia are efecte maxime in cazul copiilor scolari si prescolari, mult mai expusi in fata afectiunilor aparatului respirator din cauza apararii slabe a organismului. Prin salinoterapie micutii pacienti devin mai puternici nu doar in fata afectiunilor respiratorii, ci si a oricarui agent patogen care ar putea profita de vulnerabilitatea organismului la varste fragede.

Aceasta metoda de terapie este ideala pentru stimularea imunitatii, fiind mai indicata si mai eficienta decat suplimentele nutritive, care nu sunt altceva decat cocktailuri de chimicale.

Pentru copiii care frecventeaza colectivitati (scoala, gradinita), cat si pentru cei care traiesc in orase intens poluate de traficul auto, salina reprezinta o ocazie unica de a respira un aer curat, revitalizant. in plus, atmosfera placuta de la salina Terra Centrum ii face mereu pe micuti sa revina cu placere!

In Iasi, puteti beneficia de salinoterapie in cadrul Terra Centrum.

www.terracentrum.ro

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *