Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Sampon pentru parul blond

Share

Musetelul este folosit pentru clatirea parului blond, pentru ca ii confera reflexe aurii si stralucire si il face matasos.

Pentru prepararea samponului se lasa sa infuzeze in 200 ml apa clocotita o mana de flori de musetel, timp de cateva ore, dupa care se strecoara lichidul si se storc florile prin tifon. Reziduul se arunca, iar lichidul se pastreaza. Separat, o lingura cu fulgi de sapun de rufe, sapun cu sulf sau sapun de fata cu glicerina se topeste intr-un pahar de apa clocotita de 200 ml. Cat este calda, i se adauga doua linguri de alcool in care s-au macerat anterior flori de musetel, apoi se amesteca, tot cat este calda, cu ceaiul de musetel.

In locul apei calde cu sapun topit se poate folosi aceeasi cantitate de apa rece amestecata cu un sampon neutru pentru copii. Lichidul asigura o curatare blanda a parului. Poate fi folosit si de catre cei care doresc sa scape de matreata, indiferent de culoarea parului lor. Daca s-au utilizat la preparare fulgii de sapun, clatirea parului dupa spalare se va face cu adaugarea unei mici cantitati de otet in apa. Este preferabila prepararea unei cantitati reduse de sampon sau pastrarea acestuia la frigider in sezonul cald.

 

Tag
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul