Scrie...

MODA & MIRESE

Saptamana Modei de la Milano. De la paietele marocane la influentele din opera lui Brancusi

Share

Roberto Cavalli a prezentat sambata o colectie inspirata de deserturile din Africa de Nord, in timp ce Salvatore Ferragamo a ramas la chic si clasic iar Missoni in stilul romantic, in cea de-a patra zi a Saptamanii Modei de la Milano.

Condusa de englezul Paul Surridge, casa Roberto Cavalli a defilat in acord cu tema sa, intr-o atmosfera torida. „Am facut recent o calatorie cu echipa in Maroc, la capatul careia mi-am dorit sa combin traditia ornamentarii, un element important in vocabularul casei Cavalli, cu cea a artizanilor din Maroc”, a explicat pentru AFP creatorul in culisele prezentarii.

S-au regasit in colectie paiete marocane, veste, pantaloni scurti si broderii rafinate pentru tinutele de seara. Manechinele au imbracat rochii scurte sau lungi pana deasupra pantofilor. Motivul animalier, printre preferate la Roberto Cavalli, a fost prezent dar atenuat, adesea ton pe ton sau din contra imbunatatit prin culoare.

Mai sobru, Salvatore Ferragamo si-a primit invitatii in sediul Bursei de la Milano. Celebrul creator de pantofi, brand infiintat la Florenta in 1928, care le-a incaltat pe Marylin Monroe, Greta Garbo si Audrey Hepburn, a devenit o valoare sigura a stilului pret-a-porter italian.

Si creatorii sai Paul Andrew si Guillaume Meilland au patruns in arhivele casei, imbogatita cu peste 15.000 de pantofi, pentru a se inspira si a concepe colectiile lor.

Prezentarea a cuprins sandalele cu pana, inspirate de cele japoneze, pantofi cu tocuri sculpturale influentate de opera lui Brancusi, pantofi din piele impleita.

Formele vestelor, ale pantalonilor au fost imprumutate din universul vestimentar al muncitorilor si au contrastat cu luxul materialelor: satin, piele pretioasa, organza si in. Culorile vii – smarald, albastru de Caraibe, violet, portocaliu ars si rosu aprins – au punctat o paleta neutra cu kaki si alb.

Casa Missoni a sarbatorit sambata seara 65 de ani in spatiile futuriste ale Centrului Congreselor. A fost fondata de Ottavio Missoni si Rosita Jelmini la Varese, devenind un adevarat imperiu.

Recenta intrare in capitalul sau a unui fond de investitii italian de 70 de milioane de euro a permis consolidarea dezvoltarii, permitand familiei sa conduca in continuare brandul. Cele trei generatii care conduc Missoni au urcat pe scena la finalul prezentarii.

Missoni a dezvaluit o colectie romantica, culoarea dominanta fiind verde in toate nuantele sale. „Totul are un aer simplu dar tricotatul este de fapt foarte complex”, a comentat Angela Missoni. Rezultatul a fost unul lejer si transparent.

 

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *