Scrie...

MODA & MIRESE

Săptămâna modei la New York

Share

Escada și-a aniversat împlinirea a 40 de ani cu prima sa defilare din istorie, în timp ce designerul american Prabal Gurung a adus un tribut ținutului Nepal unde a crescut, în cea de-a patra zi a Săptămânii modei de la New York.

Compania germană Escada a dorit să aniverseze patru decenii de existență cu primul său podium, un show intim desfășurat în clădirea Armory de Park Avenue, din Manhattan, în care a desfășurat un scenariu care amintea de o cursă de cai, cu un podium acoperit de iarbă și bănci pentru invitați amintind de cele de pe un hipodrom.

Colecția noului director de creație al mărcii, Niall Sloan, s-a evidențiat prin culorile vii, de la galben la muștar, roz fucsia, albastru turcoaz, sau verdele smarald, atât pentru fuste cât și pentru pantaloni.

Aceleași culori în combinație cu romburi mari au fost folosite pentru cămăși și rochiile lejere din țesături mătăsoase, care aminteau de uniformele jocheurilor precum și imprimeurile în dungi pentru fustele mini sau jachetele stil pilot.

Sloan nu s-a inspirat doar din stilul jocheilor, ci și din stilul clasic al femeilor din anii 80, cu rochii strânse în talie și umerii marcați sau deux-pieces-rile cu fuste conice, blaizere sau sacouri având imprimate buline mari albe pe fond maro.

Pentru seară, Escada propune combinații de roz cu negru pentru fuste din materiale fluide din mătase, imprimate cu buline, cu talia bine marcată și intarsii de volane pentru a da mai multă mișcare.

S-a evidențiat la actuala Săptămâna modei de la New York și designerul Prabal Gurung, care a prezentat o colecție primăvară/vară, tribut ținutului în care a crescut, Nepal, cu un podium împodobit cu zeci de stegulețe care în țara sa reprezintă rugăciuni.

Propunerea tânărului creator de modă, pentru care au defilat top-modele de renume precum Gigi și Bella Hadid, Joan Smalls, Winnie Harlow sau Presley Gerber, a fost dominată de culorile vibrante ale steagurilor – albastru, roșu, verde și galben – și de imprimeurile cu tematică inspirată din natură sau din motivele asiatice.

Au defilat pe ritmurile piesei „Dream Baby Dream”, al grupului Suicide, rochii și fuste midi, majoritatea în combinație de culori vii, ornate cu volane în partea de jos, în pliseuri sau pline de transparențe.

Pentru seară, tonurile preferate au fost negrul cu sclipiri metalizate, împodobit cu franjuri pentru a da mișcare hainelor.

O altă marcă germană, BOSS, și-a prezentat la New York propunerea pentru primăvară/vară 2019 după plecarea directorului de creație taiwanez Jason Wu, care anul acesta și-a lansat propria firmă. Deși marca nu a anunțat noul director de creație, compania a precizat că patronul, Ingo Wilts, dorește o colecție care să apropie femeile și bărbații.

Prin urmare, a fost prezentată o linie cu caracter unisex, dominată de haine ce pot fi purtate de ambele sexe. Bărbații au defilat cu jachete având buzunare oversize, pantalonii până la glezne sau până la genunchi, cu sacouri satinate și multe bluzoane cu imprimeuri pe fond roz prăfuit.

Femeile au purtat în schimb pantalonii foarte ampli, cămăși în dungi late sau cu transparențe, blaizere supradimensionate, trenciuri lungi, sandale romane și rochii fluide, încheiate pe gât și lăsând umerii la vedere.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *