Scrie...

SANATATE

Scapati de durerea de cap in doar 15 minute, fara pastile!

Share

Va doare capul… Inainte de a va grabi sa luati un medicament, incercati sa testati cateva mici gesturi relaxante, care nu dureaza mai mult de 15 minute!

3 minute – respirati aer curat

Acasa sau la birou, deschideti, din cand in cand, fereastra larg. Aerul curat care va intra va actiona ca un veritabil remediu antistres, oxigenand creierul si eliberandu-l de tensiuni. In acest fel, presiunea sanguina se va normaliza, iar durerea de cap se va atenua.

2 minute pentru gimnastica ochilor

Asezati-va la o masa, inchideti ochii si apasati pe pupile cu palmele. Mentineti o presiune puternica timp de cinci secunde, apoi relaxati apasarea. Numarati pana la trei, dupa care repetati exercitiul de inca cinci ori. in tot acest timp incercati sa respirati lent si profund.

3 minute pentru a prepara un ceai verde

Bogat in tanine astringente, ceaiul verde inlatura repede durerile de cap legate de lipsa somnului sau de zilele de munca peste program. Acest ceai trebuie baut foarte cald si trebuie preparat prin folosirea a zece lingurite de zahar la jumatate de litru de apa. Daca se mai adauga si cateva frunze de menta se va obtine o bautura extrem de eficienta impotriva durerilor de cap.

7 minute pentru a va calma

Lumina puternica si zgomotul pot transforma o simpla durere de cap intr-o adevarata migrena. Asa ca, stingeti lumina, inchideti televizorul si ecranul calculatorului. Daca aveti posibilitatea, lungiti-va putin pe pat sau pe o canapea. Inchideti ochii si incercati sa faceti abstractie de tot ceea ce va inconjoara. Uitati de radio, casetofon sau de telefonul mobil.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *