Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Se poate slăbi şi cu… şampanie!

Share

Există o teorie deosebită care recomandă o cupă sau două de şampanie în regimurile de slăbire.

Principiul acestei diete este simplu: niciun aliment nu este interzis, dar toate trebuie să fie de bună calitate, bogate în nutrienţi şi gustoase şi, mai ales, să totalizeze 1.200 – 1.400 de calorii pe zi, scrie 7sur7.be.

Citeşte şi: “Dieta Anabolică”

Prin urmare, corpul se simte mai bine dacă, în loc să primească cheeseburger cu cartofi prăjiţi şi cola, are de-a face cu somon afumat, salată verde şi un pahar de şampanie. „Dacă mâncaţi bine, vă veţi simţi mai bine în pielea dvs”, este de părere Dearbhla McCullogh, psiholog la Universitatea din Roehampton, şi „sunteţi mai puţin tentaţi să alegeţi mâncare grasă”.

Nu toţi dieteticienii sunt convinşi că regimul cu şampanie este bun, dar admit că cine-şi permite din când în cţnd mici plăceri slăbeşte mai uşor. Acest obicei este de preferat frustrării. „Majoritatea regimurilor interzic alcoolul şi ciocolata. Atunci când ştii că aceste lucruri nu sunt complet interzise, efectul psihologic poate fi puternic”, mai spune McCullogh.

În plus, s-a demonstrat că şampania duce la scăderea riscului de boli cardiace şi Alzheimer, când este consumată cu moderaţie.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *