LOADING

Scrie...

Siropul de artar este un „superaliment”

Share

Siropul de artar, o adevarata institutie in Canada, are proprietati anti-inflamatoare si anti-oxidante asemanatoare cu cele ale afinelor, ceaiului verde si altor „superalimente” de acest fel, arata un studiu stiintific.

„Am descoperit ca mai multe elemente din siropul de artar au proprietati anti-oxidante si anti-inflamatoare care s-au dovedit eficiente in cancer, diabet si boli bacteriologice”, scrie Navindra Seeram, profesor la Universitatea din Rhode Island, Statele Unite, care a condus studiul.

Polifenolii din suc ar putea contribui la mentinerea nivelului de zahar din sângele diabeticilor, prin inhibarea enzimelor implicate, adauga cercetatorul.

Oamenii de stiinta, care au studiat siropul de artar de Quebec, au identificat 54 de elemente binefacatoare, dintre care 5 total necunoscute. Unul dintre ele a fost botezat quebecol, in cinstea provinciei canadiene francofone, cel mai mare producator mondial al acestui sirop. Noile molecule descoperite le ofera chimistilor posibilitatea sa creeze noi remedii impotriva altor boli.

 

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *