Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Slabiti 5 cm in 8 saptamani!

Share

Cei care incearca sa slabeasca si-ar putea reduce circumferinta taliei cu peste 5 centimetri in doar 8 saptamani prin marirea proportiei de proteine si reducerea celei de carbohidrati si grasimi din dieta, potrivit unui studiu britanic.

Studiul independent a fost efectuat de cercetatori pentru a investiga gama „Simply Fuller Longer” de gustari si alimente semipreparate comercializata de lantul de magazine Marks & Spencer.

In cadrul cercetarii, un grup de femei si barbati au urmat un meniu care combina un mic-dejun bogat in proteine cu produse ale gamei „Simply Fuller Longer”. De-a lungul unei perioade de patru saptamani, cei 45 de voluntari au pierdut in medie 4,7 kg, dieta acestora fiind restrictionata la 1.000 de calorii pe zi.

In urma unui alt studiu mai extins, efectuat pe o perioada de opt saptamani, 12 dintre participantii supraponderali au slabit in medie cu 6,5 kg urmand aceeasi dieta.

Taliile voluntarilor s-au micsorat in medie cu 5 cm, ajungand la 94 cm, iar procentul lor de tesut adipos a scazut de la 36,8% la 34%, nivelurile de colesterol scazand cu pana la o optime.

Meniurile includ gustari si mese semipreparate precum o salata de somon in stil asiatic, pui la gratar si risotto cu rosii, care contin niveluri mari de proteine datorita pestelui si carnii slabe. Nutritionistii sustin ca o dieta care contine o proportie mare de alimente bogate in proteine poate ajuta la scaderea in greutate pentru ca aceasta creeaza un sentiment de satietate mai repede decat o dieta bogata in carbohidrati si grasimi.

Cele mai recente diete populare care au adoptat acelasi principiu includ Dieta Atkins si Dieta Dukan.

Studiul, efectuat de cercetatori de la Institutul de Nutritie si Sanatate Rowett din cadrul universitatii Aberdeen, releva faptul ca voluntarii se simt mai putin infometati in ciuda reducerii aportului de calorii cu 40%.

Dr Alex Johnstone, unul dintre autorii studiului, recomanda urmarea dietei bogate in proteine numai pana la atingerea greutatii dorite, apoi mentinerea acesteia prin exercitii fizice.

 

Tag
Articolul anterior

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *