Scrie...

NUTRITIE & DIETE

Slăbiți ușor cu pepene verde

Share

Procedeul, fără să necesite înfometare, efort fizic, masaje costisitoare, pastile sau preparate chimice, se dovedește foarte eficient și constituie totodată și o cură de dezintoxicare.

Prin natura ingredientelor, cura cu pepeni verzi poate fi utilizată și de către cei care postesc. Aspectele pozitive asupra trupului sunt vizibile după cel mult o săptămână, iar starea de spirit se modifică favorabil încă din primele zile. Cura poate fi urmată de orice adult care nu are alte probleme de sănătate în afară de obezitate, atât timp cât simte nevoia. Înainte de o astfel de cură, este bine ca suferinzii să consulte medicul, pentru a se asigura că le sunt permise ingredientele (diabeticii nu pot consuma cantități de pâine la discreție, iar hipertensivii și cei cu retenție de apă trebuie să-și doteze strict lichidele consumate).

Cura propriu-zisă începe, de regulă, după faza de lună plină, adică atunci când luna „scade”, pentru că în această perioadă orice procedeu de dezintoxicare și purificare a trupului are efecte maxime.

Cura este simplă: se consumă de câte ori apare senzație de foame numai miez de pepene verde cu pâine neagră. Desigur, ideal ar fi să fie consumat pepenele cu „pâine naturală” (amestec de tărâțe și făină integrală, sare, semințe diferite, frământată fără drojdie, cu apă, din care se fac turtițe subțiri care se usucă lent la soare, sau pe o sursă de căldură moderată). Nefiind tratate termic, „turtițele” își păstrează integral vitaminele.

Se știe că miezul de pepene asigură o diureză puternică, o eliminare rapidă a apei. Astfel, rinichii sunt puși să lucreze, ceea ce este foarte bine. Se elimină toxinele din corp, toate organele scapă de grăsime, funcționează mai bine și dispare acel aspect de corp gras. Pâinea are rolul ei în cură: împiedică scăderea glicemiei (nu apare acea apatie ca în curele cu înfometare), asigură necesarul de vitamine și atenuează diureza bruscă provocată de pepene.

Cura cu pepeni verzi și pâine neagră trebuie urmată cât simte corpul că poate, pentru că organismul „știe” instinctiv cât și de ce are nevoie. Nu trebuie să fie nimic forțat și neplăcut, pentru că o cură de slăbire nu este menită să chinuie, ci să vindece, să aline, să stabilească echilibrul fizic și sufletesc.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

  1. Oinea 16/08/2018

    Eliminarea prajelilor din dieta poate fi de un real folos si poate intr-adevar sa ajute la scaderea rapida in greutate.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *