Scrie...

SANATATE

Sportul învață corpul cum să slăbească

Share

Se pare că practicarea unei activități fizice regulate modifică anumite configurații ale creierului, care „spune” apoi cum să facem corpul să slăbească.

Dr Miguel Alonso, de la Universitatea Harvard (Boston), a constatat că „activitatea fizică încurajează o alimentație sănătoasă. Am observat că, atunci când se asociază sportul unui regim alimentar de slăbire, tratarea obezității dă rezultate mai bune pentru că pacientul urmează cu mai multă tenacitate tratamentul”, scrie passionsante.be.

El îi sfătuiește pe cei care vor să slăbească, dar cărora le este greu să-și schimbe viața radical, să înceapă cu o activitate fizică moderată, dar zilnică, care va avea ca efect destul de rapid scăderea cantității de alimente bogate în grăsimi și zaharuri. Se pare că practicarea unei activități fizice determină o serie de modificări cerebrale, ce duc la un control mai bun al comportamentului impulsiv, îndeosebi pe plan alimentar. Persoanele care fac sport sunt mai atente cu corpul lor, acest lucru făcându-le să perceapă mai bine semnalele de sațietate și, prin urmare, să micșoreze cantitatea de hrană consumată, rămânând uneori chiar la strictul necesar.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *