Scrie...

CARIERA

Succesul femeilor de cariera sta in feminitatea lor

Share

Femeile care doresc sa aiba succes la locul de munca nu trebuie sa se comporte precum barbatii, ci sa-si etaleze feminitatea, conform unui nou studiu publicat de British Psychological Society.

Studiul sustine ca femeile care se comporta agresiv ar avea mai putine sanse de a fi promovate si de a avansa in cariera prin comparatie cu cele care se comporta mai feminin. Astfel, cea mai sigura cale a succesului pentru o femeie in „lumea barbatilor” este de a se comporta ca o adevarata doamna.

Calitatile care ar propulsa un barbat spre varfurile ierarhice intr-o organigrama sunt percepute deseori drept defecte daca sunt etalate de o femeie.

Studiul este bazat pe intervievarea a 80 de tineri si tinere cu privire la personalitatea lor. Tinerii studiati urmau un master in administrarea afacerilor. Opt ani mai tarziu, cercetatorii au verificat cum s-au descurcat acesti tineri la locul de munca si au observat ca femeile cu un comportament mai „macho” au fost promovate mai putin decat cele care si-au exersat feminitatea.

De asemenea, femeile autoritare care au facut eforturi pentru a-si tine aceste porniri in frau au avut mai mult succes decat cele care au incercat sa-si exercite autoritatea.

Un studiu anterior a ajuns la concluzia ca femeile care aplica pentru un loc de munca si sunt foarte insistente pentru a primi acel job infrunta un risc mai mare de a fi respinse.

Dr. Olivia O’Neill, coordonatoarea ultimului studiu, le sfatuieste pe femeile puternice sa-si aleaga cu atentie momentele in care sa actioneze in forta.

„Daca vor fi observate ca se comporta doar in moduri stereotipe pentru barbati, ar putea sa-si diminueze sansele de a obtine o promovare, chiar daca aceste moduri de comportament sunt de obicei asociate imaginii barbatului de succes in afaceri”, sustine dr. O’Neill.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *