Scrie...

MAGAZIN

Surpriza: Femeile parcheaza mai bine decat barbatii

Share

Un studiu britanic contrazice unele stereotipuri: femeile parcheaza mai corect masina decat barbatii.

Administratorul britanic de parcari NCP a filmat timp de o luna in jur de 2.500 de conducatori auto care au parcat in 700 din locurile sale. Rezultatele au fost clare: femeile gasesc mai usor loc pentru ca ele conduc mai incet, in timp ce barbatii ruleaza mai repede si rateaza locurile disponibile. Tot femeile sunt mai bune cand este vorba sa se aseze in fata locului si sa efectueze manevrele de parcare. Circa 39% dintre femei parcheaza cu spatele cu mare grija, asa cum recomanda scolile auto, fata de 28% dintre barbati. La sosire, 52% dintre femei se opresc chiar in centrul locului de parcare, fata de numai un sfert dintre barbati.

S-a acordat o nota globala conducatorilor auto in functie de performantele lor: 13,4 din 20 femeilor si 12,3 din 20 barbatilor.

Singurul domeniu in care barbatii le intrec pe femei este timpul necesar pentru parcare: 16 secunde in medie la barbati, fata de 21 secunde la femei.

Instructorul auto Neil Beeson, care a pus la punct testul, s-a declarat „surprins” de rezultate, fiindca „barbatii sunt in general mai buni la orele de conducere”. „Se pare insa ca femeile retin mai bine lectiile”, a recunoscut el la o emisiune TV de pe canalul privat ITV.

„Studiul contrazice si mitul conform caruia barbatii au o mai buna perceptie asupra spatiului decat femeile”, adauga instructorul. „Barbatii ar trebui sa-si respecte mai mult partenerele de trafic, tinand seama ca ele parcheaza mai bine. Faptele o dovedesc”, a incheiat el.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *