Scrie...

FRUMUSETE

Ten pătat? Ce-i de făcut?

Share

Bine v-am găsit, dragi prietene EFEMINA! Tenul vostru a luat-o razna: s-a pătat! Dar ce-i de făcut? Să descifrăm împreună secretul tenului pătat şi cum se poate remedia problema!

Puţină lume ştie că există nişte factori favorizanţi pentru apariţia acestor pete: utilizarea de creme sau parfumuri fotosensibilizante (deci, nu folosim parfum la plajă!!!), folosirea anticoncepţionalelor, sarcină, tratamente cu medicamente fotosensibilizante, contactul pielii cu diverşi compuşi chimici etc.

În primul rând, trebuie să ţinem seama de fotoprotecţie, concomitent cu un tratament de depigmentare.

În mod normal, expunerea la soare se face obligatoriu cu o cremă fotoprotectoare, în funcţie de fototipul fiecărei persoane. În cazul în care acest lucru nu s-a întâmplat, măcar acum, când apelaţi la tratamentele de depigmentare, folosiţi concomitent cu acestea şi o cremă de protecţie solară.

Aceste tratamente de depigmentare nu se aleg la întâmplare! Atenţie la acest aspect, deoarece puteţi să accentuaţi problemele, în loc să le rezolvaţi! O vizită la dermatolog sau la salonul de înfrumuseţare ar fi cea mai indicată!

În cazul în care aţi început să folosiţi o cremă contra petelor, fie ea din magazin sau farmacie, este bine să ştiţi că aceste creme care corectează excesul pigmentar se aplică, de regulă, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de aproximativ două luni. După aplicarea lor se foloseşte obligatoriu şi o cremă cu factor de protecţie solară mai mare de 15.

Atenţie! În unele cazuri pot apărea iritaţii ale pielii pe timpul tratamentului, situaţie în care se recomandă întreruperea aplicării tratamentului timp de 2-3 zile şi apoi reluarea lui.

Este foarte important de reţinut că, indiferent ce proceduri folosim, fie aplicare locală de creme, fie laser, fie ultrasunete sau alte tehnici, predispoziţia genetică rămâne şi, în cazul în care tenul nu va fi protejat, de acum încolo, constant cu o cremă cu protecţie solară, aceste pete vor reveni.

Acestea fiind spuse, sfatul meu general este ca mai bine să prevenim decât să tratăm, iar în cazul în care am neglijat acest aspect, nu trebuie să disperăm, ci să acordăm o atenţie sporită îngrijirii pielii!

Escape Beauty Studio

Ioana Bîrzan,

-beauty manager-

ioanaviva@yahoo.com

Iaşi

telefon salon: 0232.214.344

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *