Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Tenul barbatilor

Share

In urma mail-urilor primite de la voi, m-am gandit sa dedic acest articol domnilor de langa noi; sa vorbim mai exact despre tenul barbatilor. Traim in mileniul trei si nu mai este un moft ca si domnii sa apeleze la serviciile cosmetice. Dar sa vedem ce diferenta exista intre tenul barbatilor si cel al femeilor.

Pielea barbatilor este mai bogata in colagen, mai ferma, mai elastica si mai groasa decat cea a femeilor cu aproximativ 24%.

Barbatii au tenul gras sau mixt. Ma veti intreba de ce. Simplu: secretia de sebum este controlata de testosteron, principalul hormon masculin; nivelul testosteronului genereaza o cantitate mai abundenta de sebum, prin urmare, un ten mai gras. Barbieritul distruge filmul hidrolipidic, adica protectia naturala a pielii contra agresiunilor externe (bacterii, virusi, praf, agenti alergeni). De asemenea, transpiratia este mai acida la barbati decat la femei. Toate aceste diferente de structura explica de ce imbatranirea cutanata apare mai tarziu la barbati decat la femei.

Ingrosat, mai bogat in sebum si afectat de barbieritul zilnic, tenul barbatilor are nevoie de ingrijire constanta pentru a-si mentine supletea si elasticitatea.

O vizita la un cabinet cosmetic va va ajuta, in primul rand, sa va cunoasteti tenul, dupa care vi se explica in ce consta un tratament cosmetic. Intr-un ambient placut, pe o muzica relaxanta, veti scapa de punctele negre si veti adormi probabil in timpul masajului facial. In plus, veti primi si recomandari in alegerea produselor de ingrijire pentru acasa.

Nu degeaba se spune ca un ten ingrijit si luminos creeaza o impresie placuta celor din jur. Si nu numai: o stare psihica placuta si un tonus pozitiv. Deci, curaj domnilor!

Ne vedem pe strada Armeana, la Escape Beauty Studio! Pe curand si ganduri bune!

Ioana Birzan

estetician Escape Beauty Studio,

Iasi, Strada Armeana, nr. 13, bl G6, parter

Telefon : 0232 214 344 ioanaviva@yahoo.com

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *