Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Tratament cu macerat din radacini de telina si seminte de ovaz pentru detoxifierea organismului

Share

In urma experientelor clinice, s-a constatat ca acest tratament are un puternic efect de detoxifiere a organismului, de purificare si regenerare sanguina.

Acest tratament are efecte benefice in cazuri de digestie deficitara, inapetenta, insuficienta suprarenala, colici renale, retentie urinara, litiaza renala si vezicala, drenarea bilei, afectiuni hepatice si splenice, gastrita acuta si cronica, ulcer gastric si duodenal, eliminarea viermilor intestinali, diabet zaharat, guta, insuficienta tiroidiana, insomnie, surmenaj, stres, oboseala, astenie fizica si nervoasa, circulatia proasta a sangelui, hipertensiune arteriala, obezitate, demineralizare,   reumatism, afectiuni pulmonare, gripe, raceli, bronsite, sterilitate, normalizarea ciclului menstrual.

Mai intai se curata radacinile de telina, se spala cu apa rece, se taie in felii subtiri, apoi se dau prin masina de tocat carne si se introduc intr-un borcan. Cantitatea lor trebuie sa ocupe o treime din borcan. In alt borcan, de aceeasi capacitate, se pun seminte de ovaz nedecorticate, iar cantitatea lor trebuie sa ocupe o treime din borcan. Semintele de ovaz se dau printr-o masina de macinat, in asa fel incat sa fie doar maruntite, sfaramate si nu transformate in faina.

Atit peste telina, cat si peste ovaz, se pune apa rece pana se umple borcanul, apoi se agita cu o lingura de lemn. Se lasa la macerat timp de 24 de ore, dupa care fiecare macerat se strecoara separat printr-un tifon si se amesteca in parti egale. Amestecul trebuie consumat in timp de 2 zile, dupa care se prepara noi cantitati prin acelasi procedeu. Se consuma 1-1,5 l de macerat pe zi. Este bine ca acest tratament sa se repete de mai multe ori in decursul unui an, cu pauze de 1-2 luni.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *