Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Tratamente de ultima generatie pentru un ten fara pete

Share

Razele soarelui sunt pentru piele, pe cat de benefice, pe atat de daunatoare, avand drept consecinte, printre altele, aparitia pistruilor, a cloasmei sau a melasmei.

Culoarea pielii depinde de starea tuturor straturilor componente, de cantitatea de melanina (pigmentul care ii da culoarea tegumentului) secretata, de grosimea epidermului, dar si de rasa si de climat.

Pigmentarea pielii poate devia atat in directia intensificarii (hiperpigmentare), cat si a micsorarii (hipopigmentare) sintezei de melanina.

Pistruii (efelidele) sunt pete mici, rotunde, de culoare bruna sau mai deschisa, de marimea unei gamalii de ac, ajungand chiar cat un bob de mazare. Razele solare favorizeaza aparitia sau accentuarea lor, in special primavara si vara.

Cloasma – pete pigmentare sub forma unor placi, deseori confluente, avand contur neregulat. Apar mai ales la femeile insarcinate, de unde si denumirea de „masca gravidica”.

Melasma se manifesta asemanator cloasmei doar ca aici apare predispozitia genetica; acestea induce aparitia lor, de obicei in urma unei expuneri necontrolate la soare.

Tratamentul acestor afectiuni incepe cu depistarea cauzelor care au determinat aparitia lor.

Tratamentul local consta in blocarea sintezei de melanina prin folosirea cremelor si lotiunilor cu SPF nu mai mic de 30 pana in octombrie, inclusiv. in compozitia cremelor trebuie sa intre obligatoriu: oxid de zinc, dioxid de titan, oxizi de fier, salicilati etc.

Persoanele care acuza dereglari de pigmentare trebuie sa ia cu precautie contraceptive, tetracicline, barbiturice, sulfenilamine, uleiuri eterice.

Tratamentul la cabinetul dermato-cosmetic, efectuat doar de persoane specializate, consta in:

1. Peelinguri chimice superficiale cu AHA ce duc la exfoliere si depigmentare locala, dar care nu blocheaza sinteza melaninei, ceea ce duce la reaparitia petelor, fiind astfel insuficiente practic.

2. Pentru a preveni reaparitia petelor se folosesc substante ce blocheaza sinteza melaninei, cum ar fi: acid ascorbic, acid coic, n-acetilcisteina. Aceste substante sunt introduse in interiorul pielii printr-o tehnica de ultima generatie, extrem de eficienta, mezoterapia.

Combinarea ambelor metode ne permite sa obtinem tratamente de succes, de lunga durata.

Dr. Habasescu Ina

 

insansrl@yahoo.com

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *