Scrie...

MAGAZIN

Un telefon mobil din sase are pe el urme de materii fecale!

Share

Un studiu realizat in Marea Britanie pune in evidenta igiena insuficienta a utilizatorilor de telefoane mobile, care nu se spala corect pe maini dupa ce au fost la toaleta.

Un telefon mobil din sase are urme de materii fecale, arata studiul realizat de oameni de stiinta de la London School of Hygiene&Tropical Medicine si Institutul Queen Mary de la Universitatea din Londra. Acelasi studiu mai atrage atentia asupra tendintei oamenilor de a minti in privinta igienei. Astfel, 95% dintre persoanele intervievate in cadrul studiului au spus ca se spala pe maini de cate ori de poate. Totusi, 16% din mainile si 16% din telefoanele mobile ale participantilor aveau urme de bacteria E.coli, prezenta in intestine si, prin urmare, in materiile fecale. Unele tulpini ale acestei bacterii pot fi mortale, ca de exemplu tulpina O104, care a facut 48 de victime in Germania, in luna iunie.

„Sper ca, atunci cand vor afla ca poarta bacteria E.coli pe maini si telefoane, oamenii sa fie mai atenti la toaleta. Spalatul mainilor cu sapun este un lucru simplu, dar care poate salva viata”, subliniaza dr Val Curtis.

Cercetatorii au desfasurat studiul in 12 orase din Marea Britanie si au prelevat 390 de mostre de pe telefoanele mobile si mainile utilizatorilor, analizand apoi germenii existenti.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *