Scrie...

FRUMUSETE

Utilizarea mastilor cosmetice in functie de tipul lor

Share

Mastile cosmetice sunt preparate care, aplicate pe fata, au scopul de a modifica aspectul tegumentului. Compozitia lor difera in functie de tipul de tenului si de scopul urmarit de persoana care aplica masca.

Mastile calmante se aplica pe tenul iritabil, iar de cele mai multe ori principalele ingrediente sunt diferite plante (precum musetelul) si amidonul. Masca se aplica intr-un strat gros si se lasa pana cand intra bine in piele. Are un efect tonifiant, porii se inchid, functiile pielii sunt incetinite, capilarele se ingusteaza, iar pielea va avea un relief mai fin.

Mastile hidratante sunt indicate pentru tenurile uscate si deshidratate. Ele se prepara de regula din legume si fructe, sucuri naturale si smantana. Se aplica in straturi subtiri, seara sau dimineata si nu se lasa sa actioneze mai mult de 10 minute.

Mastile astringente sunt indicate pentru tenurile grase, cu pori deschisi. Printre principalele ingrediente ale acestor masti se numara oul, rosia si citricele. Ele se aplica in straturi groase pe fata si se clatesc numai cu ceai de musetel.

Mastile tonifiante ajuta la mentinerea tonusului muschilor faciali si cele mai recomandate pentru prepararea lor sunt capsunile, fragii, albastrelele si cimbrul. Ele nu se aplica niciodata la persoanele cu un ten prea uscat. Se lasa sa actioneze 20 de minute si se clatesc cu ceai de menta.

Mastile emoliente folosesc la regenerarea epidermei si prevenirea ridurilor. Unul dintre principalele ingrediente este galbenusul de ou, deoarece are rolul de a regenera epiderma si de a hidrata pielea. Se mai utilizeaza pentru asemenea masti si caimacul din lapte, branza proaspata sau smantana.

Mastile se aplica atat pe fata, cat si pe gat, care au fost curatate in prealabil cu solutie speciala, de preferat fara alcool, mai ales in cazul tenurilor iritabile. Mastile se aplica uniform si nu se lasa sa actioneze mai mult decat timpul indicat, deoarece pot afecta pielea. Dupa curatarea fetei de masti, cremele se aplica abia dupa 30 de minute.

Atentie! Masca nu se aplica si in jurul ochilor. Pentru aceste zone exista masti sau solutii speciale.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *