Scrie...

FRUMUSETE

Vopsirea parului, mult mai periculoasa decat va imaginati

Share

Deja toata lumea stie ca vopsirea nu este chiar cea mai buna alegere pentru intretinerea parului, deoarece, in timp, il usuca si il face mai poros.

Exista, insa, un alt lucru ignorat, dar care poate face si mai mut rau: legatura dintre vopseaua pentru par si cancerul de san!

Un studiu recent, condus de profesorul Kefah Mokbel, chirurg specializat in cancerul de san la Princess Grace Hospital din Londra, femeile care se vopsesc des sunt susceptibile de a suferi de cancer la san. Conform studiului, vopseaua pentru par creste cu 14% procentul femeilor atinse de cancer la san.

„Chiar daca sunt necesare cercetari suplimentare pentru confirmarea acestor rezultate, expunerea la colorantii pentru par poate contribui la cresterea riscului de cancer la san”, se afirma in acest studiu publicat in Te New ork Post.

In opinia profesorului Mokbel, femeile nu ar trebui sa se vopseasca mai mult de 5 ori pe an si ar trebui sa foloseasca produse pe baza de ingrediente naturale.

Conform cercetatorilor finlandezi, este totusi dificil de stabilit daca vopseaua pentru par este singura vinovata sau exista si alte cosmetice problematice. „Se stie, de exemplu, ca femeile care utilizeaza coloranti pentru par folosesc, de asemenea, mai multe cosmetice decat cele care nu-si vopsesc niciodata parul”, declara Sanna Heikkinen, membra a Cancer Society din Finlanda.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *