Scrie...

FRUMUSETE

Zaharul imbatraneste

Share

Zaharul rafinat nu doar mareste talia si favorizeaza aparitia cariilor, ci de asemenea accelereaza procesul de imbatranire a organismului uman, dupa cum au demonstrat cercetari recente ale unei echipe de nutritionisti si dermatologi australieni.

Consumul de zahar, potrivit nutritionistului Michele Chevalley Hedge, duce la aparitia unor molecule extrem de nocive in organismul uman, cunoscute sub denumirea de produse de glicozilare avansata (AGE) care afecteaza colagenul si elastina.

Antioxidantii, care contribuie la mentinerea aspectului sanatos si elastic al pielii, se diminueaza considerabil in cazul unui consum excesiv de produse cu zahar.

Multi oameni, conform acestuia, nici nu realizeaza cat zahar consuma impreuna cu painea, cerealele de la micul dejun, batoanele de musli, bauturile energizante sau iaurturile cu fructe. Prin urmare, reducerea consumului de zahar prin revizuirea regimului alimentar va contribui la o ameliorare vizibila a aspectului pielii.

Totusi, in opinia expertului dermatolog din Sydney dr. Phillip Artemi, daca ar fi de comparat factorii cei mai nocivi pentru starea pielii pe primul loc ar trebui plasate razele solare si nu zaharul.

Referitor la zahar, si geneticienii australieni considera ca reducerea cantitatii de zahar din consumul zilnic s-ar reflecta imediat la nivelul intregului organism, dar atentioneaza doamnele sa nu se astepte la minuni: ridurile nu vor disparea peste noapte nici chiar daca vor renunta un timp la zahar.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *