Scrie...

FRUMUSETE

Etapele îmbătrânirii fiziologice

Share

Din păcate, îmbătrânirea este un un proces ireversibil. Din fericire, tratamentele profesionale din cabinetele cosmetice ne pot ajuta să întârziem acest proces al îmbătrânirii.

Totul depinde de noi, iar secretul constă în a acorda atenţie tenului din timp şi nu atunci când elementele îmbătrânirii încep deja să se instaleze pe chipul nostru.

Tenul te răsplăteşte dacă ai grijă de el prin faptul că nu-ţi va trăda vârsta şi te vei simţi bine în pielea ta! Tu când ai fost ultima dată la un tratament facial?

Să vedem totuşi cum îmbătrâneşte pielea şi care sunt schimbările fiziologice ale îmbătrânirii, pe etape:

1. Copilărie şi adolescenţă: în această etapă, pielea este bine hidratată, elastică şi fără riduri.

2. De la 20 la 30 de ani: În această etapă începem să observăm mici semne ale procesului de deteriorare a pielii şi apar mici semne de deshidratare superficială, precum şi primele riduri, iar elasticitatea pielii scade. Pentru a preveni toate acestea, în etapa dată ar fi bine să apelăm la tratamentele cosmetice de bază pentru prevenirea îmbătrânirii.

3. De la 30 la 40 de ani: Acum se poate înregistra o scădere bruscă a vitalităţii pielii, cu manifestări vizibile de îmbătrânire: pielea începe să-şi piardă strălucirea naturală, este mai opacă şi mai puţin elastică, iar ridurile îşi intră mai bine în rol (devin mai vizibile). În această perioadă sunt imperios necesare tratamentele de îngrijire facială, specifice vârstei şi particularităţilor fiecărei persoane în parte. Este una dintre cele mai importante perioade ale tenului, aşa că, dacă îngrijirea pielii a lăsat de dorit până acum, nu mai este cazul să o neglijăm.

4. De la 40 la 60 de ani: Procesul de îmbătrânire continuă, deşi într-un ritm puţin mai lent comparativ cu deceniul precedent, iar semnele lui devin tot mai evidente. În această perioadă trebuie continuate tratamentele de îngrijire şi protecţie şi se vor combina cu tratamente mult mai puternice.

5. După 60 de ani: Imperfecţiunile tenului se înmulţesc din cauza slăbirii puternice a legăturilor de colagen şi elastină ale pielii, a vascularizaţiei superficiale scăzute şi a deshidratării tot mai accentuate. În această fază se vor continua intensiv tratamentele anti-aging, pentru a încetini cât de mult posibil procesul de îmbătrânire.

Nu uitaţi că trebuie să avem grijă de corpul nostru, de noi înşine şi să învăţăm să dăruim tot ce-i mai frumos în noi, şi asta pentru a putea primi, la rândul nostru, tot ce-i mai frumos!

Ioana Bîrzan

estetician Escape Beauty Studio,

Iaşi, Strada Armeană, nr. 13, bl G6, parter

Telefon : 0232 214 344

www.escape-beauty-salon.ro

ioanaviva@yahoo.com

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *