Scrie...

CARIERA

Umorul la serviciu, mai apreciat la barbati decat la femei!

Share

In timp ce un barbat care lanseaza o gluma in timpul unei sedinte importante la locul de munca este intampinat in 90% din cazuri cu hohote de ras, iar atmosfera este detensionata ca prin farmec, o femeie care incearca acelasi lucru, in aceleasi circumstante, va fi intampinata in 80% din cazuri cu o tacere stanjenitoare, conform unui nou studiu.

Incercarile de a glumi ale femeilor „sunt deseori privite ca nepotrivite, defensive sau pur si simplu rautacioase”, conform studiului realizat de expertul lingvist Judith Baxter. Ea a observat timp de 18 luni modelele de abordare ale discursurilor in cadrul sedintelor si intrunirilor de afaceri de la mai multe companii si firme din Marea Britanie.

Deloc surprinzator, daca ne gandim la rezultatele studiului lui Judith Baxter, este de trei ori mai probabil ca intr-o sedinta sa fie folosit umorul ca modalitate de a detensiona atmosfera daca sedinta respectiva este condusa de un barbat.

O parte a problemei ar putea tine de felul in care femeile folosesc umorul, sustine dr. Judith Baxter, de la Aston University din Birmingham.

Un tip de umor pe care femeile aflate in functii de conducere il folosesc mai mult decat barbatii din pozitii similare este autoironia. Femeile ar rade mai degraba de ele decat sa rada de altii pentru ca aceasta este o optiune sigura. insa atunci cand te autoironizezi incepi sa-ti pierzi din autoritate in fata subalternilor si chiar daca tie ti se pare o optiune lipsita de riscuri sa razi pe seama ta, celorlalti le va veni greu sa rada de sefa lor”, explica experta britanica.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *