Scrie...

RELATII SI SEX

Culoarea disponibilitatii sexuale

Share

Atunci cand o femeie poarta haine de culoare rosie barbatii o considera de obicei mai seducatoare, dar si mai disponibila din punct de vedere sexual, conform unui nou studiu realizat la Universitatea Rochester din New York.

In cadrul acestui studiu au fost folosite trei experimente care au pus in evidenta aceasta perceptie. In primul experiment, un grup de 100 de barbati au fost invitati sa precizeze cat de atrasi se simt fata de diferitele tinere surprinse intr-un set de fotografii. Acest experiment a demonstrat ca majoritatea barbatilor s-au simtit mai atrasi de femeile imbracate in rosu.

Cel de-al doilea test a constat in alegerea unor voluntari barbati care dispuneau de o anumita suma de bani si li s-a cerut sa evalueze cat ar fi dispusi sa cheltuiasca in compania diferitelor partenere. Femeile imbracate in rosu au fost cele pentru care majoritatea barbatilor si-ar fi cheltuit cea mai mare parte din bani.

In cadrul celui de-al treilea experiment, barbatilor li s-a cerut sa evalueze „disponibilitatea sexuala” a diferitelor femei, imbracate in diverse culori. si de aceasta data, culoarea rosu s-a impus in mod clar.

Unul dintre autorii studiului a explicat ca este posibil ca aceasta perceptie sa barbatilor sa fie formata chiar de catre femei care ar alege mai frecvent rosul in vestimentatie atunci cand isi doresc un nou partener sau cauta o aventura. El a facut trimitere de asemenea si la rosul buzelor, o arma clasica folosita de doamne in jocurile seductiei.

In ceea ce priveste reactia barbatilor fata de culoarea rosu afisata de femei, nu se poate sti cu precizie daca este vorba despre o reactie innascuta sau despre una dobandita cultural. Conform biologilor, in cazul anumitor specii de primate, rosul este asociat in mod natural cu fertilitatea si implicit cu disponibilitatea sexuala. Astfel, in timp ce femelele sunt receptive, nivelul de estrogen din organism este in crestere, ceea ce are ca efect dilatarea vaselor de sange, in special in zona fetei si implicit inrosirea acesteia. Masculii inteleg imediat mesajul.

Acest studiu a fost publicat in ultimul numar al revistei Journal of Experimental Social Psychology.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *