Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Leacuri din bătrâni contra gripei

Share

Tusea, bronşitele, durerile de gât şi în piept, care însoţesc, de obicei, gripa, se pot vindeca consumând fiertură de ceapă.

Se iau două cepe întregi, cu tot cu coajă, de mărime medie, se spală şi se pun la fiert cu cel mult 2 căni de apă, timp de 15 minute. Ceaiul se bea cald, îndulcit sau nu, pe stomacul gol şi fără alte adaosuri.

În tratamentul gripei şi al guturaiului, desfundarea nasului este foarte importantă. Aceasta pentru că, atunci când respirăm normal, pe nas, sunt evitate complicaţiile bronşice şi pulmonare. Nasul înfundat şi sinusurile congestionate se vindecă rapid dacă punem pe frunte 2-3 linguri de hrean ras, învelit într-o faşă. Hreanul se ţine pe frunte şi la rădăcina nasului, timp de 5-30 de minute. Acest leac nu are concurent natural în tratamentul rapid al sinuzitei, o cură de 5 zile în care facem această aplicaţie, de 1-2 ori pe zi, eliminând rapid durerile şi afecţiunea.

La fel de util în caz de gripă este şi ceaiul de măghiran. Se pun 1-4 linguriţe de pulbere de măghiran la o cană de apă clocotită. Se lasă vasul la infuzat, acoperit, timp de 15-20 de minute. Ceaiul se bea fierbinte, îndulcit cu miere, apoi bolnavul se va aşeza în pat, unde va transpira din abundenţă, eliminând toxine, iar sinusurile şi căile respiratorii superioare se vor descongestiona. Se bea câte o cană de ceai la 20-40 de minute, timp de câteva ore şi chiar timp de o zi când gripa este deja instalată. Acest ceai se bea numai în afara perioadelor de febră.

Administrat sub formă de ceai fierbinte, îndulcit cu miere, busuiocul revitalizează rapid organismul şi ne înviorează, ajutându-ne să stopăm procesul gripal în orice fază a sa şi, mai ales, în faza de debut. Ceaiul se prepară din 1-2 tulpini cu flori de busuioc la o cană de apă clocotită, care se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se bea foarte cald, cu înghiţituri mici şi rare, în aşa fel încât să alunece pe gât. O doză de şoc constă în 6-7 căni din acest ceai, băute la intervale de 15-30 de minute una de alta. Dacă apare febra, la o cană cu ceai se adaugă şi 1-2 linguriţe de frunze de mentă.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul