Scăpaţi de kilogramele în plus şi dobândiţi mai multă energie urmând dieta cu portocale.
Portocalele şi citricele, în general, sunt bogate în vitamina C, care creşte imunitatea şi stimulează circulaţia sangvină.
Această dietă este recomandată celor care se simt slăbite, dar trebuie să fie evitată de persoanele care suferfă de arsuri la stomac.
Potrivit nutriţioniştilor, alimentele care au culoarea galbenă sau portocalie ajută la îmbunătăţirea digestiei şi vă ajută să scăpaţi de emoţiile negative, stimulează sexualitatea şi dezvoltarea fizică şi mentală.
Aşadar, scăpaţi de depresie şi îmbunătăţiţi-vă aspectul cu dieta cu portocale!
Citește și Dieta bioactivă – scăpaţi de 3 kg în 6 zile
Reguli generale
În cazul în care vi se face foame, în afara meselor prevăzute în dietă, puteţi mânca o portocală.
Înainte de micul dejun, beţi un pahar de apă, iar după cină – o ceşcă de ceai de muşeţel împotriva anxietăţii pe care o poate da dieta.
Alimentele vor fi preparate prin fierbere sau la cuptor, fără a adăuga ulei. Produsele alimentare trebuie să fie cântărite crude, înainte de a fi preparate.
Condimentele nu îngraşă, dar atenţie la cantitatea de sare pe care o adăugaţi alimentelor!
Cu excepţia cazurilor în care este specificată o anumită cantitate, puteţi consuma oricăt doriţi din bunurile prevăzute în dietă!
ZIUA 1
Mic dejun: Ceai, un suc de portocale, un ou şi două felii de pâine prăjită.
Citește și Dieta cu banane – hipoproteică şi hipolipidică
Prânz: Trei felii de peşte afumat, un iaurt dietetic.
Cina: 200 de grame de orez fiert aromat cu ton în saramură, măsline, două linguri de ulei de măsline extravirgin. Salată de varză cu ulei de măsline şi lămâie. Trei biscuiţi. O portocală.
ZIUA 2
Mic dejun: Ceai, 40 de grame de orez cu lapte, suc de portocale.
Prânz: legume fierte după dorinţă (cu excepţia cartofilor) cu ulei de măsline şi lămâie. Două linguri de fulgi cu lapte. Un grepfrut. Un iaurt dietetic. Două felii de pâine integrală.
Cina: 200 de grame de paste cu 300 de grame de creveţi curăţaţi şi roşii proaspete şi pătrunjel.
ZIUA 3
Mic dejun: Ceai, un suc de portocale, un ou şi două felii de pâine prăjită.
Citește și Câte calorii și câte vitamine are kiwi
Prânz: Supă de legume. Portocale. Un iaurt dietetic.
Cina: 50 de grame de orez fiert cu ulei. Merluciu fiert cu ulei de măsline, pătrunjel, sare şi suc de lămâie. O felie de pâine prăjită. Portocale.
ZIUA 4
Mic dejun: Ceai. Suc de portocale. 5 biscuiţi.
Prânz: Salată cu citrice şi ţelină asezonată cu ulei de măsline, sare şi lămâie. O felie de pâine prăjită. 50 de grame de parmezan.
Cina: Spaghete cu 50 de grame de roşii proaspete şi busuioc şi o linguriţă de ulei. Un ou fiert. Două felii de pâine prăjită. Ţelină crudă. Salată de fructe proaspete, cu o linguriţă de îngheţată de lămâie.
ZIUA 5
Mic dejun: Ceai. Un suc de portocale. Lapte degresat cu un pumn de fulgi de porumb.
Prânz: Fasole verde, fiartă, condimentată cu o lingură de ulei de măsline şi suc de lămâie. 4 felii de mozzarella. Un iaurt degresat. O portocală.
Citește și De ce mâncarea de tip fast-food distruge creierul!
Cina: 4 felii de pâine prăjită cu sos făcut din urdă cu portocale. Paste cu ciuperci, pătrunjel şi o linguriţă de ulei de măsline. Două mandarine.
ZIUA 6
Mic dejun: Ceai, 40 de grame de orez cu lapte, suc de portocale.
Prânz: 3 felii de peşte fiert condimentat cu suc de lămâie şi cimbru. Salată de morcov asezonată cu lămâie şi ulei de măsline. O felie de pâine prăjită. Un măr şi o pară. Un iaurt dietetic.
Cina: 100 de grame de cartofi fierţi condimentaţi cu sos de roşii şi cu o linguriţă de parmezan. Salată verde cu ulei de măsline şi lămâie.
Ziua 7
Mic dejun: Cafea. Un iaurt dietetic.
Prânz: 50 de grame spaghete cu pui. Salată verde. Două portocale.
Citește și Câte calorii au cartofii prăjiţi?
Cina: Supă de legume. Doi cartofi fierţi. Fulgi cu lapte.
Proprietăţile portocalelor
Portocalele sunt fructe de iarnă, întrucât se coc din noiembrie până în primăvară. Ca şi restul fructelor, portocalele ar trebui consumate în sezonul în care se coc, pentru a nu fi tratate.
În acest fel sunt disponibile mai multe vitamine şi se previne ingestia de difenil.
Aceasta este o substanţă utilizată pentru tratarea suprafeţei fructelor pentru a evita putrezirea, dar care este dăunătoare pentru ficat, inimă şi sistemul nervos.
Portocalele sunt o excelentă sursă de vitamine, mai ales C şi A, urmate de P şi B. Una sau două portocale pe zi asigură necesarul de vitamina C.
Această vitamină stimulează sistemul imunitar şi protejează căile respiratorii.
Vitamina C si flavonoidele conţinute au un rol important în recuperarea şi conservarea ţesutului conjunctiv uman, întăresc vasele de sânge, în special capilarele, împiedicând formarea de edem.
Astfel, portocalele pot fi utile şi pentru frumuseţe prin combaterea bolilor cauzate de probleme circulatorii, cum ar fi celulita, varicele şi hemoroizii.