Scrie...

MAGAZIN

Faceţi faţă frigului prin mişcare

Share

În perioada rece puteţi avea tendinţa de a renunţa la exerciţiile fizice sau sporturile pe care le practicaţi în alte perioade ale anului: joggingul, plimbarea de seară sau exerciţiile din faţa ferestrei.

Acest lucru este total greşit deoarece iarna este perioada în care aveţi cea mai multă nevoie de mişcare, pentru a vă menţine în formă, a scăpa de surplusul de grăsime şi a alunga oboseala.

Nu trebuie să depuneţi prea mult efort pentru a va menţine în formă şi a întâmpina primăvara fără probleme.

De trei ori pe săptămână încercaţi să vă găsiţi timp seara pentru o şedinţa de 20-30 de minute, în care să efectuaţi câteva exerciţii pentru menţinerea tonusului muscular. La temperaturi scăzute muşchii se tind să se încordeze, iar circulaţia sanguină poate avea de suferit. Efectuaţi câteva exerciţii care să vă relaxeze muşchii şi să vă ajute să mergeţi cât mai drept şi relaxat, în ciuda numeroaselor haine groase pe care trebuie să le purtaţi. Efectuaţi genuflexiuni, fandări, jocuri de gleznă şi rotiri ale trupului. Încercaţi chiar să faceţi câţiva paşi cu o carte pe cap, pentru a reuşi astfel să staţi cât mai drept.

Exerciţiile pentru abdomen sunt şi ele destul de importante. De aceea este bine să aveţi la îndemână o minge medicinală sau o sticlă de doi litri plină cu apă. Faceţi un pas înapoi cu picior stâng, îndoiţi apoi genunchiul drept şi aduceţi sticla lângă şoldul drept. Repetaţi acest exerciţiu de maxim zece ori şi apoi schimbaţi piciorul.

Nu renunţaţi la jogging, dacă l-aţi mai practicat şi în alte perioade ale anului. Este important însă să vă pregătiţi un echipament adecvat, pentru perioada rece, pentru e vă feri de răceli sau alte situaţii neplăcute. Purtaţi numai şosete de bumbac care să absoarbă transpiraţia şi aveţi grijă ca hainele sport pe care le veţi purta să nu fie din materiale sintetice. Nu renunţaţi la căciulă, nici măcar în zilele însorite.

Dacă vă treziţi dimineaţa cu uşoare senzaţii de oboseală, înainte de a bea cafeaua sau de a lua micul dejun, aerisiţi şi efectuaţi câteva exerciţii uşoare în faţa geamului deschis, înfruntând frigul. Rotiţi braţele înainte şi apoi în spate şi apoi aplecaţi trunchiul în lateral, întinzând cât mai bine braţele. Rotiţi apoi uşor capul în sensul acelor de ceasornic şi apoi invers. După 10 minute vă veţi simţi pregătiţi pentru nouă zi.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *