LOADING

Scrie...

Tratamente eficiente pentru un ten fara pete

Share

Culoarea pielii depinde de starea tuturor straturilor componente, de cantitatea de melanina (pigmentul care ii da culoare tegumentului) secretata, de grosimea epidermului, dar si de rasa si de climat.

Pigmentarea pielii poate devia atat in directia intensificarii (hiperpigmentare), cat si a micsorarii (hipopigmentare) sintezei de melanina.

Din grupul hiperpigmentarilor mentionam efelidele (pistruii), cloasmele si melasma, in timp ce din al doilea grup, al hipopigmentarilor, amintim vitiligo si albinismul.

Tratamentul acestora consta in primul rand in depistarea cauzelor care au determinat aparitia lor si, in cazul afectiunilor interne, vindecarea acestora.

Tratamentul local consta in blocarea sintezei de melanina prin folosirea cremelor si lotiunilor cu SPF nu mai mic de 30 de la jumatatea lunii februarie pana in octombrie, inclusiv. in compozitia cremelor trebuie sa intre obligatoriu oxid de zinc, dioxid de titan, oxizi de fier, salicilati etc.

Persoanele care acuza dereglari de pigmentare trebuie sa ia cu precautie contraceptive, tetracicline, barbiturice, sulfenilamine, uleiuri eterice (ulei de citrice, ulei de bergamota).

Tratamentul la cabinetul dermato-cosmetic, efectuat doar de persoane specializate, consta in:

1. Peelinguri chimice superficiale cu AHA ce duc la exfoliere si depigmentare locala, dar care nu blocheaza sinteza melaninei, ceea ce duce la reaparitia petelor, fiind astfel insuficiente practic.

2. Folosirea substantelor ce blocheaza sinteza melaninei, cum ar fi acid ascorbic, acid coic, n-acetilcisteina. Extrem de utilizata in acest sens este mezoterapia, un procedeu nechirurgical prin care se introduc in structurile profunde ale tegumentelor diverse substante homeopatice, clasice si vitamine, ducand la imbunatatirea circulatiei sangvine si limfatice.

3. IPL- lumina intens pulsata tinteste melanina din aceste leziuni si o distruge cu ajutorul caldurii. Indepartarea petelor maronii cu IPL reprezinta o modalitate rapida, sigura si confortabila pentru a indeparta petele maronii cauzate de soare sau de sarcina de pe fata, piept, brate si maini, fara utilizarea gelurilor sau anestezicelor locale. Urmele lasate de soare vor disparea dupa unul sau doua tratamente, lasand pielea curata si tanara.

Combinarea acestor metode ne permite sa obtinem tratamente de succes, de lunga durata. Rezultatul definitiv depinde foarte mult de pacient, de instruirea acestuia si de efectuarea procedurilor recomandate de medic. Se recomanda vizita la un specialist, in scop preventiv, cel putin o data pe an.

Dr. Habasescu Ina

insansrl@yahoo.com

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *