Odată cu trecerea timpului, graniţa dintre medicină şi cosmetică s-a diminuat tot mai mult, ajungându-se la o adevărată întrepătrundere a acestor două domenii. Preparatele cosmetice hrănesc pielea cu substanţe active din ce în ce mai complexe, create şi adaptate diferitelor tipuri de piele. Indiferent de tipul de acţiune, scopul este acelaşi: dobândirea unui ten proaspăt şi sănătos.
Biorevitalizarea este una dintre procedurile de ultimă generaţie ce are ca rezultat menţinerea tinereţii piele sau eliminarea ridurilor, în cazul în care acestea şi-au făcut deja apariţia.
Tratamentul constă în injectarea intradermică a preparatelor pe bază de acid hialuronic sau a coktailurilor pe bază de caviar, extract de placentă, vitamine, substanţe ce permit restabilirea pH-ului fiziologic al pielii şi ameliorarea activităţii celulare, hidratarea vastă şi de lungă durată, îmbunătăţirea turnoverului pielii şi a tonusului muscular. Biorevitalizarea constituie şi un tratament complex al acneei şi al dereglărilor de pigmenatre.
Preparatele de biorevitalizare pe bază de acid hialuronic au mai multe proprietăţi:
– rezistă un timp mult mai îndelungat în faţa acţiunii enzimei hialuronidaza şi astfel se vor afla mai mult în piele, unde vor lega şi vor menţine apa, având ca efect o hidratare îndelungată;
– stimularea unor receptori specifici din piele (ai fibroblaştilor şi vasculari) permite sinteza „de novo” a ţesutului, respectiv regenerarea şi întinerirea lui;
– eliberarea moleculei de acid hialuronic serveşte ca materie primă pentru sinteza elastinei şi a colagenului propriu.
Aşadar, efectuând o procedură de revitalizare rezolvăm concomitent mai multe probleme:
– profilaxia apariţiei ridurilor, în cazul persoanelor tinere;
– înlăturarea ridurilor superficiale, reducerea vizibilă a ridurilor medii şi profunde;
– întinerirea şi corecţia formei buzelor;
– menţinerea unui efect estetic mult mai natural în zonele unde au fost sau vor fi introduse filere sau va fi efectuată botulinoterapie.
În cazut tratării ridurilor prin filere la care efectul a început să dipară, dar o nouă umplere nu este încă binevenită, o procedură de biorevitalizare este soluţia ideală.
Pentru profilaxia apariţiei ridurilor şi tratarea plasei de riduri mici, în cazul pacienţilor ce au până în 25 de ani, se recomandă 2-4 proceduri anual.
Pentru pacienţii ce au trecut de această vârstă şi se confruntă deja cu prezenţa ridurilor, se vor efectua 2-3 proceduri la un interval de 2 săptămâni, cu repetare pentru menţinere la 4-6 luni. În cazul persoanelor cu riduri foarte profunde se recomandă în plus şi introducerea de filere.
Dacă doriţi schimbarea formei şi volumului buzelor, dar nu aveţi încredere în rezultat, se va face o procedură cu biorevitalizant – efectul va dispărea în 1-2 luni şi pacientul va putea astfel să „probeze” acest tratament.
Biorevitalizarea nu îmbunătăţeşte doar aspectul exterior, ci restabileşte echilibrul interior al pielii, încetinind îmbătrânirea, fiind considerată astăzi cea mai eficientă procedură antiaging.
La fiecare procedură de biorevitalizare primiţi bonus un tratament de microdermabraziune, extrem de eficient în curăţarea şi hidratarea tenului.
Dr. Ina Habasescu
insansrl@yahoo.com