Scrie...

FRUMUSETE

Sfaturi necesare pentru vopsirea părului

Share

Vopsirea părului este una dintre schimbările care pot îmbunătăţi aspectul estetic al unei femei.

Modul în care se execută vopsirea şi alegerea culorii pot ridica probleme persoanelor care nu s-au mai vopsit până acum sau celor care vor să-şi schimbe nuanţa părului.

Iată câteva sugestii care vă pot fi de ajutor în ceea ce priveşte alegerea culorii potrivite şi a modului ei de aplicare, în aşa fel încât să nu vă treziţi cu nuanţe mai închise sau mai deschise decât cele dorite. Este bine totuşi ca înainte de a vă vopsi acasă, mai ales dacă este prima oară când faceţi aşa ceva, să cereţi sfatul unui stilist.

Trebuie să faceţi diferenţa între cele două tipuri de vopsea existente. Este vorba de vopseaua permanentă, care, pentru colorarea părului, trebuie amestecată cu oxidant, care deschide cuticulele firelor şi permite fixarea culorii. Asemenea vopsea acoperă firele albe şi persistă o perioadă îndelungată pe păr, chiar şi câteva luni. Vopseaua semipermanentă se duce după 15-20 de spălări şi nu acoperă firele albe. Nu se recomandă folosirea dacă aţi fost vopsite anterior cu vopsea permanentă, deoarece culoarea nu va prinde pe păr. Dacă folosiţi acest tip de vopsea, nu riscaţi să vă distrugeţi structura părului.

Dacă aveţi un păr şaten închis sau deschis sau aţi fost vopsite roşcat şi doriţi ca părul dvs. să devină blond, consultaţi neapărat un specialist. Pe şaten deschis blondul va prinde cu siguranţă, însă pentru un păr roşcat sau castaniu închis este necesară decolorarea în prealabil. Pentru acest procedeu este neapărată nevoie de sfatul stilistului.

Dacă vreţi să vă vopsiţi roşcat, trebuie să ţineţi cont de nuanţa anterioară a părului dvs. Dacă aţi mai fost vopsite astfel, nu este nici o problemă. Dacă părul este castaniu sau negru, şansele sunt mari să iasă nuanţa de roşcat pe care aţi ales-o. Dacă aveţi însă părul blond sau castaniu deschis, este indicat să vă închideţi părul cu două sau trei tonuri, înainte de vopsire, pentru a nu vă trezi cu o nuanţă morcovie.

Dacă vreţi să vă vopsiţi brunet, nu este indicat să o faceţi dacă aveţi părul blond şi tenul foarte deschis. Culoarea nu va prinde pe păr decât cu condiţia ca acesta să fie închis cu două-trei tonuri. Este posibil totodată să nu vă aranjeze prea bine această culoare şi să vă accentueze tenul palid.

Dacă vreţi să vă vopsiţi castaniu, este foarte simplu. Această nuanţă prinde aproape pe orice tip de păr. Atenţie însă! Dacă aţi fost vopsite roşcat, este bine să decoloraţi părul cu un ton, dar numai la sfatul stilistului.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *