Scrie...

FRUMUSETE

Cum să aveţi un ten luminos primăvara

Share

Pentru a avea un chip luminos primăvara este nevoie să respectaţi câteva reguli simple pentru îngrijirea tenului.

Schimbarea temperaturilor pune la grea încercare epidermul şi, pentru a evita acest stres, glandele din piele secretă o cantitate excesivă de sebum sau devine brusc foarte uscată. Din acest motiv trebuie să vă îngrijiţi tenul corect.

Odată cu venirea sezonului cald şi a bunei dispoziţii, trebuie să schimbăm nu doar garderoba, ci şi obiceiurile de îngrijire ale tenului pentru a satisface noile exigenţe ale pielii. În general, pielea reacţionează la schimbările bruşte de temperatură printr-o manifestare exagerată a problemelor deja existente.

Curăţare şi scub

Gelul de curăţare a tenului şi scrubul nu trebuie să lipsească dacă vă doriţi o piele luminoasă. Cu schimbarea anotimpului, trebuie să învăţaţi să vă ascultaţi tenul. Dacă vi se pare că pielea dvs este uscată, alegeţi un gel de curăţare bogat în substanţe hidratante şi mai sărac în substanţe tensioactive. Dacă, în schimb, observaţi un exces de sebum, puteţi încerca deja clasicul săpun cu sulf sau un gel antibacterian cu proprietăţi seboreglatorii. Este foarte important să realizaţi un scrub săptămânal. Puteţi apela la scrubul naturist pe bază de cafea şi ulei de măsline sau la cel pe bază de zahăr în miere de albine.

Importanţa cremei hidratante

Pentru a avea o piele luminoasă este fundamental să aplicaţi o cremă hidratantă atât dimineaţa, cât şi seara. Nu uitaţi că odată cu creşterea temperaturilor este important să folosiţi o cremă care nu încarcă tenul şi care nu blochează porii. Dacă aveţi tenul uscat, un ajutor esenţial poate veni de la uleiul de migdale sau de la mierea de albine.

Măşti şi tratamente specifice

Măştile hidratante şi tratamentele specifice sunt fundamentale pentru a avea o piele radiantă. Pentru a îndepărta urmele iernii este important să eliminaţi celulele moarte şi impurităţile de pe ten. Pentru a purifica pielea recurgeţi la remedii naturale cum ar fi o mască pe bază de argilă albă la care puteţi adăuga trei picături de ulei de arbore de ceai sau de migdale, în funcţie de exigenţele tenului dumneavoastră. Pentru un ten luminos şi hidratat, puteţi încerca masca pe bază de miere de albine şi lămâie sau pe cea cu iaurt şi portocală.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *