LOADING

Scrie...

Cum scapam de emotiile negative?

Share

Unul dintre secretele care va permit sa traiti viata din plin este sa va permiteti sa simtiti orice si sa nu va cramponati in emotii negative.

Fiecare sentiment pe care il simtiti este real si, de foarte multe ori, ne facem mai mult rau incercand sa nu avem emotii negative decat daca le-am lasa sa se exprime. Iata cateva sugestii pentru a trece prin emotiile negative in loc sa cautati cai sa le ocoliti.

Telul suprem in dezvoltarea personala este sa invatati sa va descurcati cu orice va confruntati. Nu puteti face acest lucru daca veti nega ca uneori reactionati gresit. Majoritatea dintre noi nu incercam niciodata sa ne ascundem emotiile negative; trebuie sa extindem aceasta filozofie la toate emotiile.

Emotiile nu sunt mai mari decat noi. Nu va temeti daca o emotie va copleseste; in realitate acest lucru nu se intampla niciodata. O emotie devine din ce in ce mai puternica pe masura ce puneti mai multa energie in negarea ei. Teama, furia, vina si resentimentele – acestea sunt precum niste copii care va trag de picioare. Devin din ce in ce mai zgomotosi pana le acordati un pic de atentie. Odata ce obtin acest lucru, dispar.

Ancorati-va in prezent si constientizati ceea ce simtiti. Este un mare lucru sa constientizati exact ce simtiti. De exemplu, exista o mare diferenta intre a fi inspaimantat si a fi impietrit de frica, dar de cele mai multe ori nu vedem diferenta. Generalizam sentimentul si spunem ca ne este frica. Asadar, trebuie sa invatam sa recunoastem ceea ce simtim cu adevarat.

Nu incercati sa negati ceea ce simtiti. Poate ca uneori vi se pare ca sentimentele negative va pot sta in calea realizarii obiectivelor. Dar nu emotiile negative sunt cele care va impiedica sa progresati, ci timpul pe care il acordati acestora. Majoritatea dintre noi se elibereaza de un sentiment negativ in cel mult 5 minute.

Nu uitati de puterea cuvintelor scrise. De multe ori, cand emotiile negative va coplesesc, gandurile va trec de-a valma prin cap. Scriind pe hartie tot ce va trece prin minte, puteti constientiza care va sunt adevaratele sentimente si va puteti elibera de acestea.

Constientizati care este raspunsul dvs la frica. Sunt oameni care atunci cand se tem sa faca ceva se imbolnavesc. Incercati sa va dati seama care este raspunsul dvs la frica si treceti la actiune!

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *