LOADING

Scrie...

O femeie imbatraneste cu cinci ani intr-o iarna

Share

Sezonul rece isi pune amprenta in mod negativ asupra femeilor, imbatranindu-le cu aproximativ cinci ani in fiecare iarna, sustine o echipa de experti din cadrul companiei de cosmetice Adonia Organics, la finalul unui experiment ce a durat un an, pe un esantion de peste 5.000 de femei, cu varste cuprinse intre 27 si 60 de ani.

Cercetatorii, care au efectuat studiul la laboratoarele din New York ale Adonia, au asociat schimbarile legate de varsta lipsei luminii solare, din care cauza pielea devine mai palida, iar pungile de sub ochi mai vizibile.

Dupa cum a relevat cercetarea, circa 82% dintre femeile cuprinse in studiu au suferit de cearcane pe perioada iernii, in timp ce in decursul verii, doar 38% dintre ele au fost afectate de acest fenomen.

Potrivit expertilor, in timpul iernii apare o lipsa acuta de vitamina D, produsa in organism sub influenta unei mari cantitati de lumina solara. Din aceasta cauza omul simte o oboseala puternica, greu de depasit, in zilele posomorate, fara soare. De asemenea, sub influenta acestor factori in organism scade cantitatea de serotonina, considerata „hormonul fericirii”.

„Mai multe studii stiintifice asociaza lipsa vitaminelor D si K aparitiei cearcanelor si pungilor de sub ochi, mai ales pe fondul oboselii si a unei imunitati scazute. Daca macar o data femeile se confrunta cu o astfel de problema, acesta proces este greu de oprit”, afirma Mark Binette, presedintele Adonia Organics si unul din cercetatorii implicati in studiul respectiv.

Modalitati de combatere a acestui fenomen practic nu exista, decat cu exceptia migrarii in tarile calde pe timpul iernii. De aceea, expertii recomanda tuturor, nu doar femeilor, sa astepte cu rabdare vara cand organismul va incepe sa primeasca necesarul de vitamine.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *