Scrie...

FRUMUSETE

Trataţi acneea cu aerocrioterapie şi salinoterapie

Share

Puţini sunt norocoşii care nu s-au confruntat cu neplăcerile cauzate de nesuferita acnee. Tratamentele sunt numeroase, dar puţine sunt cele cu adevărat eficiente.

Prin modul în care acţionează, atât aerocrioterapia, cât şi salinoterapia combat cauzele care duc la apariţia acneei, îmbunătăţind considerabil aspectul pielii, efectele fiind vizibile pe tot corpul, nu doar la nivelul tenului.

Aerocrioterapia

Ce este?

Aerocrioterapia reprezintă un tratament cu numeroase efecte benefice pentru organism, constând în expunerea corpului, pentru câteva minute, la -180 de grade.

Cum acţionează în cazul acneei?

Temperatura scăzută are un foarte bun efect antibacterian, curăţând tenul de bacteriile care provoacă inflamaţiile şi care agravează iritaţiile din acnee (o astfel de bacterie este Propionibacterium acnes). Astfel, aerocrioterapia reduce secreţia sebacee, ameliorează inflamaţia, roşeaţa, efectul fiind bactericid şi analgezic.

În plus, aerocrioterapia stimulează imunitatea naturală a organismului, acesta luptând mai eficient împotriva afecţiunilor cu care se confruntă şi, în special, cu bolile pielii.

Un alt efect al aerocrioterapiei, benefic în cazul persoanelor afectate de acnee, este stimularea microcirculaţiei de la nivelul pielii, ducând la o oxigenare mai bună a ţesuturilor şi la reglarea în mod natural a funcţiilor pielii.

Salinoterapia

Absorbţia aerosolilor salini la nivelul pielii este deosebit de benefică în combaterea acneei. Pielea este considerată al doilea organ de respiraţie (după plămâni) al corpului. Datorită fenomenului de difuzie, aerosolii salini se răspândesc relativ uniform în atmosfera interioară a incintei haloterapeutice, fiind în permanenţă combinaţi cu particulele de apă ce formează umiditatea relativă. Expunerea corpului şi implicit a suprafeţelor de piele în această atmosferă determină depunerea, apoi absorbţia ionilor salini prin capilarele pielii şi transportarea lor în ţesuturi, până la nivelul celular. Astfel, în cadrul şedinţelor de salinoterapie (haloterapie), mineralele pe care le conţine sarea din salina vor ajuta la curăţarea şi detoxifierea pielii.

Foarte important este faptul că nici aerocrioterapia, nici salinoterapia nu interacţionează şi nu influenţează alte tratamente antiacneice pe care le urmaţi.

Ambele tratamente sunt oferite la cele mai înalte standarde doar la Terra Centrum Iaşi.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *