Scrie...

FRUMUSETE

10 ponturi pentru un păr superb

Share

Remediile naturale preparate în casă se dovedesc a fi, de multe ori, nu doar mai puţin costisitoare, ci şi extrem de eficiente.

1. Ou în loc de şampon

Gălbenuşul de ou curăţă părul fără să-l agreseze. Amestecaţi două gălbenuşuri de ou, sucul din jumătate de lămâie şi câteva picături de rom. Masaţi părul cu acest amestec şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute, cu părul înfăşurat într-un prosop, apoi clătiţi.

2. Pentru degrearea părului folosiţi rucola

Un şampon potrivit pentru degresarea părului fără a-l degrada se obţine amestecând o infuzie foarte concentrată de rucola cu o linguriţă de bicarbonat.

3. Pentru un păr strălucitor încercaţi oţetul sau lămâia. Adăugaţi în apa folosită pentru clătirea finală a părului sucul de la jumătate de lămâie sau câteva picături de oţet din fructe. Părul va străluci!

4. Pentru a deschide părul folosiţi muşeţel, iar pentru a-i închide culoarea, ceai negru. Principiile active din muşeţel îi conferă părului blond reflexii aurii şi îi deschid tonalitatea, în timp ce, clătind părul închis la culoare cu ceai negru, se obţine o culoare mult mai închisă.

5. Bere în loc de fixativ! Spălaţi-vă părul cu un amestec format cu ¼ bere şi ¾ apă, apoi clătiţi. Nu vă temeţi, mirosul va dispărea rapid!

6. Pentru a-i reda vitalitatea părului opac, uleiul de măsline este ideal. Împachetaţi părul în acest ulei înainte de a-l spăla şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute.

7. Un produs cu multe utilizări: mărul. Rezistaţi la tentaţia de a-l mânca, întrucât sucul acestui fruct poate fi un adevărat elixir pentru părul dumneavoastră. Se poate folosi ca şi mască, amestecându-l cu două linguriţe de ulei de migdale sau amestecându-l cu şamponul pe care îl folosiţi în mod uzual.

8. Loţiune tonică pentru pielea capului. Flavonoidele acţionează asupra microcirculaţiei, crescând rezistenţa capilarelor. Din acest motiv, sucul de lămâie constituie un adevărat tonic revitalizant pentru părul dumneavoastră.

9. Remedii antiage: ceai şi salvie. Pentru părul îmbătrânit precoce, folosiţi un decoct preparat dintr-o linguriţă de ceai şi una de salvie, fierte câteva ore într-un litru de apă. Filtraţi amestecul şi adăugaţi o liguriţă de rom.

10. Pentru un spălat complet, adăugaţi un pic de bicarbonat. Pentru a facilita eliminarea completă a urmelor de spumă şi fixativ, o dată pe săptămână adăugaţi o linguriţă de bicarbonat în şamponul pe care îl folosiţi în mod frecvent.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *