Un remediu cunoscut încă din vechime pentru virtuţile sale de a oferi liniştea interioară este hameiul. Efectul acestuia este calmant, hemeiul dăruind prin parfumul său un somn liniştit şi profund.
Parfumul oferit de mentă are un efect liniştitor asupra organismului, durerea de cap dispare, iar, în final, scăpăm de apăsarea stresului şi ne găsim liniştea.
În schimb, mirosurile dulci, dacă sunt inhalate timp îndelungat, produc dureri de cap, chiar stări de rău. Astfel de plante sunt crinii, mălinul, iasomia. De altfel, se ştie că în dormitor nu se ţin crini, crenguţe de mălin sau iasomie cu flori multe.
Coniferele sunt cunoscute şi ele, de mult timp, prin mirosurile lor relaxante. Mirosul cetinei, răşinii, conurilor calmează sistemul nervos şi sînt benefice pentru plămâni.
Laurul, cunoscut la noi şi sub denumirea de dafin, este un leac ce restabileşte forţele şi aduce un somn bun.
Pentru aceasta, putem pune în pernă câteva frunze de dafin sau putem înmuia câteva frunze de dafin în apă rece, iar apoi să le punem pe calorifer sau pe sobă, într-un săculeţ de pânză.
Oricât de obosiţi sau stresaţi am fi, vioiciunea şi energia ne vor reveni.
Şi citricele sunt de mare ajutor în combaterea stresului. Mirosul de lămâie scade sensibilitatea la stres, iar un ceai cald, fără zahăr, în care s-a adăugat lămâie, creşte capacitatea noastră de adaptare la stres.
Când avem dureri de cap este bine să inspirăm parfumul pe care-l degajă coaja de lămâie, iar durerea scade treptat, până dispare cu totul.
Citește și Cât de mult vă ajută iubirea în carieră