Scrie...

FRUMUSETE

Cum scăpaţi de semnele lăsate de acnee

Share

Cicatricile lăsate de acnee vă pot determina să trăiţi un adevărat coşmar şi să vă distrugă aspectul pielii. Obligate să ascundeţi aceste semne sub o tonî de machiaj, visaţi permanent la o piele de bebeluş. V-aţi pierdut speranţa? Staţi fără grijă! Testaţi soluţia următoarepe bază de suc natural de lamâieşi veţi vedea rezultatele.

Lămâia este cunoascută ca fiind un excelent antibacterian. Pe lângă faptul că ajută la curăţarea impurităţilor de pe faţa dvs, ajută şi la eliminarea bacteriilor, făcând pielea mai curată. Are, de asemenea, un execelent efect antiderapant. Graţie conţinutului său în vitamina C, permite reconstrucţia colagenului, o substanţă naturală prezentă în piele.

Lămâia ajută şi în lupta împotriva excesului de sebum, diminuând aspectul de piele grasă şi prevenind, astfel, apariţia coşurilor.

În concluzie, lămâia vă ajută să reduceţi aspectul cicatricilor, dar şi să preveniţi apariţia coşurilor.

Utilizare

Stoarceţi bine o lămâie într-un vas şi înmuiaţi în zeama rezultată un tampon din bumbac. Aplicaţipe faţă, unde aveţi cicatrici şi lăsaţi să se usuce. Lăsaţi săa cţioneze timp de 10 minute, apoi clătiţi cu apă. Dacă aveţi o piele sensibilă, diluaţi zeama de lămâie cu apă (50%) şi aşteptaţi 30 de minute înainte de aplicarea pe faţă.

Atenţie!

Este recomandat, totşi, să nu utilizaţi zeama de lămâie dacă aveţi o piele sensibilă, deoarece riscaţi să vă iritaţi. Trebuie să ştiţi, de asemenea, că zema de lămâie are şi un efect fotosensibil. Asiguraţi-vă că vâaţi clătit bine faţa şi mâinile înainte de a ieşi la soare. Folosiţi cremă cu factor de protecţie. Dacă vedeţi că zeama de lămâie este prea agresivă, puteţi adăuga puţină miere de albine pentru a-i atenua aciditatea.

Mici trucuri de ajutor

Dacă aveţi acnee, este dificil să scăpaţi de cicatrici, dar o rutină de frumuseţe vă poate ajuta să preveniţi şi să evitaţi apariţia altor coşuri. Este, deci, important să urmaţi sfaturile de mai jos:

– curăţaţi-vă faţa dimineaţa şi seara cu un gel sau o spumă pentru a elimina impurităţile acumulate în timpul nopţii sau în timpul zilei (praf, poluare etc);

– opţional, puteţi utiliza apă micelară ca supliment de curăţare;

– este important să vă demachiaţi înainte de culcare pentru a lăsa pielea să respire. Machiajul încarcă pielea şi porii;

– puteţi face un scrub o dată pe săptămână pentru eliminarea pielii moarte şipentru a avea o piele catifelată. Atenţie, totuşi: utilizaţi un scrub uşor, care să nu vă agreseze şi irite pielea, prin producerea de şi mai mult sebum;

– nu încercaţi să vă îndepărtaţi singurecoşurile. Bacteriile de pe degetele dvs contribuie laproliferarea acneei, dar şi la apariţia cicatricilor;

– curăţaţi-vă mâinile şi, apoi, hidrataţi-vă pielea în fiecare zi cu o cremă adaptată tipului dvs de ten şi nu uitaţi de cremele cu factor de protecţie solară!

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *