Aşezaţi-vă la masă şi declaraţi război celulitei! Este inamicul numărul 1 al femeilor şi le afectează pe toate, indiferent dacă sunt foarte grase sau extrem de slabe.
Celulita afectează nu doar celulele adipoase, ci şi ţesutul interstiţial (dintre celule) şi vasele sanguine cele mai mici (venule şi capilare sanguine). Afecţiunea, care face pielea să arate ca o coajă de portocală, se localizează în special pe abdomen, coapse şi fese.
Pentru a trata celulita este important să vă adresaţi unui medic. În acelaşi timp, trebuie să aveţi un stil de viaţă echilibrat, cu o alimentaţie care să ajute la ameliorarea elasticităţii pielii şi la eliminarea apei din ţesuturile subcutanate.
Trebuie să consumaţi alimente proaspete, bogate în vitamine şi săruri minerale cu un conţinut mare de fibre (substanţe care facilitează digestia), vitamina C, E şi potasiu.
Sunt alimente care ajută la stimularea circulaţiei, contrastând retenţia hidrică şi reducând inflamaţia ţesuturilor subcutanate afectate de celulită. Evitaţi salamurile, brânzeturile, mâncărurile tip fast food.
1. Beţi multă apă.
În dietele anticelulitice este foarte recomandat să consumaţi cât mai multă apă plată care vă va ajuta să eliminaţi toxinele din organism. Cantitatea zilnică trebuie să fie de cel puţin 1,5 litri de apă. Sunt recomandate şi ceaiurile din plante medicinale sau ceaiul verde.
2. Nu mâncaţi sărat!
Atunci când alegeţi alimentele pe care le veţi consuma în timpul dietei este important să le eliminaţi pe cele care favorizează retenţia apei în organism.
Sarea este inamicul numărul 1 pentru o dietă anticelulitică. Aşadar, este important să reduceţi consumul de sodiu, substanţă care ajunge în organismul nostru mai ales sub formă de clorură (sarea de bucătărie).
Sodiul reţine apa în interiorul celulelor împiedicând schimbul corect de lichide între celule şi exteriorul lor.
3. Acizi graşi şi proteine pentru elasticitatea pielii
Peştele, carnea albă şi nucile conţin acizi graşi care ajută la creşterea elasticităţii pielii. Nu trebuie să uitaţi proteinele, care pot proveni din carnea albă, lapte degresat, peşte slab, ouă, soia şi legume.
4. Multe fructe şi legume
Fructele şi legumele se vor consuma în cantităţi mari. Pentru e evita balonările este indicat să consumaţi legume decorticate.
Pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui este important să consumaţi afine, căpşune şi zmeură.
Afinele sunt bogate în substanţe care protejează vasele sanguine. Flavonoidele, aliaţi adevăraţi ai microcirculaţiei, sunt conţinute în cantităţi foarte mari în fructele de pădure.
Toate fructele bogate în apă, dar mai ales cele care conţin potasiu (piersica, ananas, cireşe) au acţiune diuretică.
Citește și Utilizarea măștilor în funcție de tipul lor