LOADING

Scrie...

Estetica in 10 intrebari cu dr Lucian Popa

Share

Interviu cu dl dr Lucian Popa, medic primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica

CE VA FASCINEAZA IN PRACTICA CHIRURGIEI ESTETICE?

Chirurgia estetica este un domeniu in care incercam a crea opere de arta, folosind ca material corpul uman. Este o chirurgie dificila in care actul chirurgical este rezultatul echilibrului intre tehnica, vindecarea tisulara, acceptarea psiho-sociala, scopul operatiei si dorintele pacientului. Este o chirurgie dificila, dar care, prin incarcatura emotionala pe care o determina, este unica.

CARE SUNT DOMENIILE IN CARE VA MANIFESTATI?

Estetica faciala si corporala. Aceasta include proceduri invazive si noninvasive, lifting cervical si facial, marirea sanilor cu implante mamare, reduceri mamare, plastii abdominale, coapse si brate, liposuctii. De asemenea, tratamentele ridurilor prin cele mai variate metode (Botox, acid hialuronic, peeling chimic), tratamente de intretinere.

VA CONSIDERATI UN ARTIST?

– Consider ca aceasta activitate nu poate fi separata de arta, iar esteticianul care nu are simt artistic, care nu ia in consideratie frumusetea corpului uman ca un deziderat de atins nu poate obtine rezultate deosebite. Am urmat o scoala de arta si imi amintesc de un model pe care l-am redesenat de mai mult de 10 ori incercand sa obtin perfectiunea.

CARE ESTE CONCEPTIA DUMNEAVOASTRA DESPRE FRUMUSETE?

Frumusetea este o expresie a sufletului si personalitatii noastre. Satisfactia noastra in ceea ce ne priveste ca persoane ne da acea fericire radianta si frumusete. Neconcordanta intre dorintele noastre si fizic este exprimata prin nemultumire, care se manifesta in exterior si care determina dorinta de schimbare.

CE REPREZINTA IMBATRANIREA?

Imbatranirea este un proces natural. O acumulare de defecte biologice in structura si fiziologia noastra. Imbatranirea reprezinta pentru multi dintre noi o amenintare, dar de cele mai multe ori o constatam prea tarziu. Abordarea unui stil de viata care sa ne intretina tonusul, moderatia in alegerile noastre ca si corectarea timpurie a schimbarilor care intervin pot sa ne dea satisfactia unei imbatraniri lente si frumoase.

SE POATE INDEPLINI ORICE DORINTA A PACIENTILOR SAU ESTE UN PUNCT DE UNDE REFUZATI O OPERATIE?

– In practica chirugiei estetice, MODERATIA este cuvantul care guverneaza bunele rezultate. Incercarea de a satisface cerinte exagerate, nerealiste, duce de obicei la insatisfactii. Cererile de operatie pe care le consider nerealiste sau exagerate si care nu pot fi influentate pozitiv de discutia cu pacientul, de obicei le refuz.

CARE ESTE REACTIA PACIENTILOR DUMNEAVOASTRA DUPA OPERATIE?

– Petrec ore inainte de operatie cu pacientii mei pentru a le da o imagine cat mai clara asupra operatiei, conduitei si impunerilor postoperatorii, ca si a dimensiunilor schimbarilor determinate de interventia chirurgicala. Evident ca aceasta persuasiune este urmata de satisfactia pe care o determina implinirea unor dorinte promise.

AVETI PRINTRE PACIENTI SI PERSOANE CUNOSCUTE?

Discretia asupra pacientilor nostri este totala.

CREDETI CA OAMENII FRUMOSI SUNT MAI FERICITI?

Impacarea cu noi insine ne aduce fericirea. Ce cred cu adevarat este ca atunci cand exista un motiv de nemultumire suntem nefericiti. In general, persoanele frumoase, admirate sau apreciate sunt mai fericite.

CUM VEDETI VIITORUL CHIRURGIEI ESTETICE?

Chirurgia estetica este un domeniu fascinant, cu un potential extraordinar. Utilizarea unor produse noi, calitatile imbunatatite continuu ale acestora, precum si varietatea in crestere de optiuni de tratament pot constitui un motor pentru acest domeniu.

Iasi

0745.634.684

lucpopa@yahoo.com

www.estetica-iasi.ro

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *