Din ce în ce mai multe femei se confruntă cu diferite probleme cauzate de stres. Dar, stresul poate aduce cu sine şi teamă, cu care femeile se confruntă din ce în ce mai des. Frica, de multe ori nemotivată, este un sentiment care blochează, paralizează, stând în calea unei vieţi relaxate şi fericite.
Frica limitează rapoartele cu cei din jur, făcându-i pe cei care o simt să devină spectatori la propria lor viaţă, incapabili să ia decizii sau să înfrunte situaţiile zilnice. Când este foarte interiorizată, frica poate aduce cu sine patologii foarte serioase: fobii, obsesii, atacuri de panică, paranoia, nevroze şi tulburări obsesiv-compulsive.
Frica devine anxietate atunci când nu există un pericol real, ci doar teama că ceva rău s-ar putea întâmpla.
Firesc, în cazul în care teama devine o adevărată problemă, cea mai bună soluţie o poate oferi doar medicul. Dar, chiar şi pentru a rezolva problemele de anxietate, stres sau panică se poate recurge la remediile naturiste.
Un tratament alternativ folosit în ultimii ani este fitoterapia, adică terapia cu florile medicului Edward Bach. Ca orice alt remediu naturist, acesta nu trebuie să fie utilizat înainte de a cere sfatul medicului.
Remediile lui Bach sunt în număr de 38, divizate în funcţie de fiecare stare de spirit. 37 din cele 38 de flori Bach sunt flori ale tufelor sălbatice sau ale unor copaci, cu excepţia Apei de Izvor, ce este preparată din apă pură naturală de fântână, despre care se spune că ar avea proprietăţi vindecătoare.
Florile lui Bach ajută la stăpânirea nevoilor emoţionale din viaţa de zi cu zi, a sentimentelor care vă afectează traiul cotidian.
Florile lui Bach, ca şi alte remedii naturiste, au ca efect tratarea persoanei şi nu a bolii sau a simptomelor acesteia. Acţionează în special asupra stării emoţionale a persoanei afectate, deci două persoane care se plâng de acelaşi lucru pot beneficia de Flori ale lui Bach diferite.
Efectul, în urma administrării Remediului lui Bach, nu este suprimarea stării negative, ci transformarea acesteia în una pozitivă, stimulând capacitatea corpului de a se vindeca singur, lăsând psihicul să se implice total în lupta împotriva bolii şi stresului.