LOADING

Scrie...

La ce ora apare primul zambet din saptamana

Share

Potrivit rezultatelor unui sondaj recent, cei mai multi dintre oameni se simt atat de deprimati in fiecare luni dimineata, incat zambesc pentru prima data abia in jurul orei 11:16.

Cercetarea efectuata recent in Marea Britanie a mai evidentiat ca jumatate dintre angajati intarzie la serviciu in prima zi a saptamanii, din cauza ca nu reuşesc sa se trezeasca la timp. De asemenea, ei se straduiesc sa depaşeasca sentimentul de tristete provocat de revenirea la munca, astfel ca doar trei ore şi jumatate sunt alocate activitatilor productive. In plus, s-a observat ca persoanele ce fac parte din intervalul 45 – 54 de ani sunt mult mai demoralizate decat cele din alte categorii de varsta, ele plangandu-şi de mila aproximativ 12 minute.

Cu toate acestea, specialiştii care au condus acest studiu sustin ca oamenilor le face placere sa se intoarca la serviciu dupa weekend, deoarece vor sa faca parte din nou din acel grup şi simt nevoia sa poarte discutii cu ceilalti colegi pentru a afla ce li s-a mai intamplat. Acest fenomen se datoreaza dorintei de apartenenta la un grup pe care oamenii au dezvoltat-o inca din cele mai vechi timpuri, cand indivizii erau organizati in triburi.

„Serviciul poate fi cel mai bun loc in care se poate afla un om intr-o zi de luni. Ne dorim sa simtim ca facem parte dintr-un grup, aşa ca ne dam intalnire cu ceilalti colegi la o cana de ceai. Dupa ce socializam, suntem pregatiti pentru intreaga saptamana de munca”, a declarat psihologul Alex Gardner.

Cercetarea a fost realizata pentru compania britanica Marmite.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *