Scrie...

INGRIJIREA CORPULUI

Marirea de san (augmentarea mamara). De ce si cum?

Share

Din ce in ce mai multe doamne si domnisoare apeleaza la chirurig pentru a obtine un bust mai frumos.

Exista foarte multe motive care pot determina o femeie sa treaca printr-o operatie de marire a sanilor. Interventia se adreseaza femeilor cu hipoplazie mamara – femei cu sani mici sau asimetrici, celor cu ptoza sau atrofie mamara si in cazul unor conformatii particulare a sanului. „O asimetrie mica este normala si este intalnita la toate femeile. In cazurile in care asimetria este foarte evidenta poate crea un disconfort psihic si din acest motiv femeile care se confrunta cu aceasta problema opteaza pentru operatia de marire a sanilor”, a explicat dl. dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastica estetica si reparatorie.

Cea mai folosita metoda de marire a sanului este implantul, caz in care incizia poate fi submamara, axilara sau periareolara. Mult mai costisitoare este marirea sanilor prin injectarea unei substante (acid hialuronic) metoda care, in plus, are si predictibilitate redusa, deoarece nu se pot sti cu exactitate dimensiunile la care vor ajunge in final sanii. Mai nou, tot la costuri foarte mari, se folosesc pentru marirea sanilor si celulele stem.

Exista mai multe etape ce trebuie sa fie parcurse pana la interventia de augmentare a sanului.

Decizia. Marirea sanilor nu este o decizie medicala, ci una personala. Unele femei nu considera marirea sanilor ca fiind ceva care sa le avantajeze, dar pentru multe femei care au sanii mici aceasta operatie ofera multe satisfactii personale.

Nici un exercitiu fizic si nici un alt tratament nu au efect asupra sanilor mici.

Alegerea unui serviciu. Dupa ce s-a luat decizia de marire a sanilor, urmeaza alegerea unui serviciu (a unei clinici la care se va realiza interventia), etapa precedata de o consultatie.

Consultatia. O femeie care doreste o operatie de marire a sanilor nu trebuie sa accepte sub nici o forma programarea telefonica sau la distanta (e-mail) pentru operatie. Conditiile de igiena, ca si cadrul general in care se va desfasura operatia trebuie apreciate cu grija.

Inainte de operatie trebuie sa se stie cu exactitate ce tip de implant se va folosi (marime, forma), tipul propus de operatie, evolutia ulterioara si riscurile operatiei.

Inaintea operatiei sunt obligatorii: analiza sangelui, control radiologic pulmonar si control cardiologic. „Este foarte important ca pacienta sa comunice medicului orice patologie existenta”, a explicat dl. dr. Popa.

In plus, trebuie sa fie stabilite cu exactitate datele la care vor fi efectuate controalele periodice.

Sarcina dupa implant mamar

Femeile care au trecut printr-o astfel de interventie chirurgicala pot avea copii doar la o anumita perioada de timp dupa operatie. „Inainte de operatia de augmentare mamara, pacienta trebuie sa stie ca nu trebuie sa ramana insarcinata o perioada de un an dupa interventie. Dupa aceasta perioada, in cazul in care femeia decide sa aiba un copil trebuie sa i se adreseze medicului care a realizat interventia pentru a i se comunica exact ce conduita trebuie sa urmeze astfel incat sanii sa-si pastreze aspectul”, a explicat dl. dr. Popa. In plus, o interventie facuta corect nu va impiedica alaptarea la san a copilului. Daca pacienta va respecta indicatiile medicului, sarcina nu va afecta aspectul estetic al sanilor.

 

Tag
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul