LOADING

Scrie...

Cum puteţi evita somnolenţa de după masă?

Share

Pentru cine doreşte să evite somnolenţa după ce mănâncă (mai ales prânzul), se recomandă să nu consume prea multe alimente bogate în glucide.

Zaharurile sunt fără îndoială esenţiale în buna funcţionare a organismului, dar ele trebuie consumate în cantităţi rezonabile, afirmă dr Denis Burdakov, de la Universitatea Cambridge, citat de passionsante.be.

El a demonstrat, după cum explică într-un articol din revista „Neuron”, că alimentele bogate în glucide induc somnolenţa, prin acţiunea glucozei asupra anumitor neuroni (neuroni orexin, numiţi şi hipocretinici). O alimentaţie bogată în proteine joacă rolul invers, inducând un proces de stimulare.

Prin urmare, cei care se simt somnoroşi după ce mănâncă ştiu de acum ce au de făcut, încheie passionsante.be.

Tag:
Articolul următor

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul